Ki lehet gyógyulni teljesen az arachnofóbiából? Hogyan?

Gyorsan menekülni, ha meglátsz egyet...
Tegnap csaptam ki én is a hisztit egy gigantikus méretű keresztespók miatt, hát volt sikoltás, pedig a 8 lábbal rendelkezőkön kívül semmitől nem kapok frászt (patkány, kígyó is jöhet). Nem tudom, hogyan lehet leküzdeni (még a kullancstól is rettegek... extra gáz, de nem tudok tenni ellene).

Volt már a kérdés - igaz, a tudományos rovatban, régen - és jó válaszok születtek.
Mesterséges valóságot szoktak használni gyógyításra.

szerintem ez egy régi védekező rendszer maradványa. Amikor még olyan helyen éltek az emberek ahol veszélyes volt a pók, azok kik féltek tőle mint a tűztől kiszelektálódtak.
rengeteg embernél ez megmarad, és mára csak hülyeségnek tűnik pedig régen a túlélés függhetett ettől.
én pl megfogok itthon akármilyen pókot mert tudom hogy nem lesz tőle bajom.

"én pl megfogok itthon akármilyen pókot mert tudom hogy nem lesz tőle bajom."
persze, én is tudom (nem ezzel van a baj, sőt a kaszáspóktól és álkaszáspóktól nem félek, pedig az harapott már meg, ami egyáltalán nem fáj, de azt meg azért nem fogom meg, mert szegény ledobja a lábait), sőt az is tudom, hogy ha kiveszek egy kullancsot a kutyámból, akkor sem lesz semmi bajom, egyszerűen nem tudom megfogni. Pedig az még csak nem is mászik... Aki ezt nem éli át, nem tudja, milyen érzés - én pl azt nem értem, hogy a békától, egértől, patkánytól hogy a fenébe lehet félni, hiszen nem rémisztőek, nem bántanak (sőt a patkány sem harap meg, ha jól fogja az ember), mégis rengetegen félnek tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!