Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kreatív megnyilvánulás vagy...

Kreatív megnyilvánulás vagy megbomlottam?

Figyelt kérdés

Szóval: van egy történet, amit kitaláltam (már azt hiszem, másfél éve) és ezt folytatom magamban. Néha, ha buszon ülök, elalvás előtt, fürdés közben, egyszóval, mikor kicsit unatkozok, akkor rátérek a sztorimra, és onnan szövöm tovább, ahol abbahagytam előtte. Az alapötletet az Eragon elolvasása adta, de ahol most tartok, már egészen elkanyarodtak az események a könyvtől. A főszereplő lány átvitten én vagyok, néhány vágyamat jelenítem meg benne, és van családom, gyermekeim, de háborúzom, és szigorúan kiállok az elveimért. Hát erről nagy vonalakban ennyit. Egyébként néha, ha megszáll az ihlet, írok verseket, novellákat, és pár ötlet még rejlik a fejemben, csak még nem írtam le. Ez a történet is csak egy forgatókönyv? Nem beteges? :D

És egy másik kérdés: sok filmet szoktam nézni, és olykor-olykor eszembe jut egy-egy filmes klisé, dialóg, monológ, és azt elmondom magamban, beleélem magam, néha egyszerre mindkét szereplő helyébe -de ezt persze csak akkor, ha egyedül vagyok itthon...

Öhm, például: "Nem, ezt nem teheted meg!" "Döntöttem" -> és itt elképzelem, hogy mondjuk leugrik a tetőről :P

Remélem, sikerült világosan, érthetően fogalmaznom.

Tehát a kérdésem az, hogy a fent leírt "tünetek" gyengeelméjűségre vagy csak egyfajta önmegvalósításra, kreatív kinyilatkoztatásra utaló képzetek?

17/L

2011. jún. 16. 21:34
 1/9 Szafica ***** válasza:
100%
én is szoktam néha elalvás előtt, vagy ha unatkozom:D
2011. jún. 16. 21:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem bomlottál meg, én 8 éve ezt csinálom (más történettel). :D
2011. jún. 16. 21:40
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Nem vagy gyenge elmeju, csak nagyon szines, elenk a fantaziad. Szerintem ird le ezeket, mert lehet h kesobb meg fogsz tudni beloluk elni, kiadod konyvben, megfilmesitik stb.

Viszont jelolj ki minden nap egy idot amikor ezt csinalod. Ha nagyon surun fordul elo, akkor az azt jelenti, hogy nem vagy a jelenben. Egy fantazia vilagban elsz, ami mondjuk meg nem is lenne gond, de lemaradsz egy csomo dologrol ami korulotted tortenik.

Probalj meg napkozben a jelenben lenni, elj a maban, mindig az itt es mostra koncentralj.

Este elalvas elott, vagy delutani pihenesek kozben szovogetheted az illuziovilagod szalait, de ne csinald tul sokat, mert lemaradsz a sajat eletedrol.

2011. jún. 16. 21:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül :D Titeket mi ihletett meg? Mint írtam, engem a könyv, nagyon tetszett :)
2011. jún. 16. 21:43
 5/9 Szafica ***** válasza:
engem a vámpíros könyvek(nem twilight) :D meg az Eragon is, de a film:D
2011. jún. 16. 21:47
 6/9 A kérdező kommentje:

Hát igen, csak szabad perceimben foglalkozok ezzel, mikor buszon vagyok, és zenét is hallgatok, van, hogy azt veszem észre, már nem hallok és nem látok, mert annyira elmerengtem :)

A vámpíros könyvek engem is megfognak, noha nálam befutó az Alkonyat, szeretem! :) Több történetem is van, de a leírt sztori tart már nagyon régóta, és ez tükrözi igazán a személyiségemet, azért ezt hoztam példának.

2011. jún. 16. 21:59
 7/9 anonim válasza:
Teljesen normális, nekem is van kis történetem. :D
2011. jún. 17. 02:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyugi én is dettó ezt csinálom :DD Én is leszoktam írni, csak az idegesít, hogy nem tudom "normálisan" leírni, nem áldott meg az élet egy kis tehetséggel sem. :DD...Szóval leginkább csak a fejemben megy a "történet"
2011. jún. 17. 21:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Mindenki csinálja ezt.
2011. jún. 19. 00:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!