Mi ez? Fóbia? Pánikbetegség? Pánikroham?
Külföldön élek egy éve. Itt mentem férjhez. Ez a nép nagyon hangos, bőbeszédű.
Én alapban soha nem bírtam a tömeget, ha sok ember volt egy helyre összezárva. De ez, ami itt nálunk van, túltesz mindenen.
Ha vendégségben vagyunk, vagy hozzánk jönnek vendégek, akkor kb. 4-10 fő jön össze. Hangosan beszélnek, egyszerre többen is, nekem meg elkezd zsongani a fejem.
Beszélem és értem a nyelvet, de egy idő után összefolyik, és egy nagy bla bla massza lesz. Elkezd fájni a fejem, egy idő után légszomjam lesz, majd szédülök, úgy érzem, hogy el fogok ájulni. Ha a párom észreveszi, és megkérdi jól vagyok-e, akkor már nem is tudok válaszolni, hanem elsírom magam.
Ennek a jelenségnek mi a neve?
Van ellenszere?
Köszönöm a segítő válaszokat!
Kedves 1. és Utolsó!
Nagyon szépen köszönöm a hsz.-t, és a linket. Rögtön meg is néztem, és nagyon hatásosnak tűnik ez a villám relaxáció.
És van még valami, ami megütötte a fülem; az, hogy próbáljuk uralni a helyzetet, akkor már eleve oldódik a feszültség. Ez nagyon fontos lehet az esetemben, mert ha felidézem, hogy hogyan is kezdődik egy ilyen pánikroham nálam, akkor nem is a fejzsongással, hanem azzal a stresszel, amit nem is a vendégek okoznak, hanem én saját magamnak. Ugyanis mikor még minden rendben, én már akkor elkezdem gerjeszteni magamnak a feszültséget, hogy "Úristen, mindjárt zavarni fog a hangoskodás, mindjárt elkezdek szédülni, el fogok ájulni, de rosszul leszek hamarosan...stb."
Na azt hiszem ezután kimegyek a konyhába és feszítek-nyújtok-ellazulok. :)
Köszi mégegyszer!
Sziasztok!
Remélem nem baj ha én is hozzászólok a témához, sajnos én is hasonló probléámval küzködök. Nekem gyomorfájással kezdődött a dolog, aztán kiderült, hogy a stressz miatt fáj,jöttek az éjszakai rohamok, felébredtem szívdobogás, nem is akarom leírni, úgyis tudjátok miről van szó. Aztán ezeken túlléptem akarattal. Viszont sokszor voltam rosszul a buszon ez időszak alatt, és ha jól is vagyok most is félek az utazástól. Viszont muszáj mennem, így próbálok megoldásokat keresni. Mindenképp hatásos az, amit az utolsó hozzászóló írt, hogy saját magadnak megkell magyarázni, hogy minden rendben van.
Én általában azzal nyugtatom magam, hogy ha éveken át ment, akkor most miért lenne baj? És ha rohamom lesz, akkor mivan? Meg nem halok, átesek rajt és kész. Ez egy természetes dolog, az élet velejárója, semmi félelmetes nincs benne. Általában zenét hallgatok a buszon, ez megnyugtat. Ha feszültséget érzek magamban az szokott segíteni, ha egy mély levegőt veszek, bentartom, és azt gondolom, hogy amíg bennem van a levegő, minden feszültséget összeszed, és ahogy kifújom távozik :) lehet hülyeség, de nekem segít :)
Egyébként amit írsz kérdező annyira igaz. Nekem sincs semmi bajom, nem fáj a hasam, csak miután belekergettem magam az idegeskedésbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!