"Bad trip", drogok nélkül?
(Gondolom most pár embernek felcsillant a szeme x'D)
Olvastam, hogy LSD használata után akár 10 évvel is megismétlődhetnek a használatakor átélt "utazások".
Én nemhogy drogot használok, alkoholt, sőt, még kávét sem iszok soha, viszont ilyen jellegű élményeim vannak. Pl. a (rossz) álmaimban látott képek sokszor évekkel később is újra lejátszódnak a tudatomban fényes nappal, amikor nagyon is éber vagyok, pl. egy séta közben is.
De van úgy, hogy nem álmokat élek át ébren újra, tényleg nem tudom máshogy jobban leírni, csak amit a drogoknál olvastam, hogy egyszer csak "átugrok egy másik dimenzióba".
Itt egy példa: sietek gyalog egy különórára(nem gondolatban, hanem a valóságban), épp azon gondolkodom, hogy "Úristen, mindjárt elkések!", és egyszer csak hirtelen egy vágás...
egy fiú vagyok egy iskolai fürdőszobában állok a tükör előtt, hirtelen óriási düh fog el, és szétverem, aztán az ablakokat is. Megszólal a riasztó, a kezem csupa vér, lerogyok a földre...vágás
...és hopp, ott állok a tanár kapuja előtt, tehát közben sétáltam majdnem 600 métert...
Tényleg nem hazudok, eddig ilyenről még egy embernek sem mertem beszélni, mert féltem, hogy azonnal lekötözne és kikeresné a telefonkönyvből a legközelebbi diliház számát...
Mással is szoktak történni ilyesmik, csak ők sem beszélnek róla , mert kínos, vagy én bolondulok meg lassan?
kieg: ezek a "kedves kis utazások" főleg akkor fordulnak elő, amikor alapból is rossz passzban vagyok.
+ van egy enyhe disszociatív személyiségzavarom is... avagy jártam már pszichológusnál, de ezeket a hallucinációkat neki sem mertem elmondani.
L/19
Nem, nem csak kitaláltam...
Dilidokinak anno azért nem mertem mondani, mert a személyiségzavarból is majdnem pszichiátria lett, ami csak többet ártott volna.
Mellesleg apai ági nagymamám se rendelkezik kötélidegekkel, anyai ági nagypapám pedig többször is volt pszichiátrián, de amikor anyumnál vagy anyai nagyimnál rákérdeztem, nem akart róla beszélni. Ha skizofréniája volt, akkor a hajlamot jó eséllyel örökölhettem, de a különböző leírásokat olvasgatva az én "hallucinációim" teljesen más jellegűek...
De legalább már abban biztos vagyok, hogy ilyen szempontból sem vagyok normális.
"Amúgy nem ijesztő,hogy az alatt az idő alatt amíg hallucináltál nem tudod,hogy mi történt "igazából"? Fura lehet..."
Maga a hallucináció sokkal ijesztőbb, ezért amikor vége, kisebb gondom is nagyobb annál, hogy mit csinálhattam közben.
A gáz az lenne, ha egy forgalmasabb helyen jönne rám, de ilyen (hál' istennek) még nem volt, illetve volt, csak akkor épp ismerőseimmel sétálgattam... De biztos nem csináltam semmi különösebbet közben, mert nem vágtak fura arcot, rákérdezni meg (érthető okokból) nem mertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!