Igaz az, hogy a frontin leszedál, és hosszú távon károsítja a memóriát?
Kérdésedre pontos választ nem lehet adni, mert mindenkire másképpen hat. Annyi bizonyos, hogy minden, ebbe a kategóriába tartozó gyógyszernek vannak mellékhatásai, pl. álmosság, ami néhány nap alatt rendszerint elmúlik. Amennyiben vannak egyéb mellékhatásai az álmosság mellett, és 10 nap után is megvannak, s számodra kellemetlenek, abba kell hagyni, mert 100%, hogy csak rosszabbodni fog...mondhat bármit az orvos. És sajnos azt kell mondanom, ha nagyon hosszú távon szeded, okoz memóriaromlást, igaz, én ennél többet szedtem. Érdekes módon úgy, hogy észre sem veszed. Amikor én szedtem évekig, és már semmit sem használt, lassan leálltam róla, s ahogy ürült ki a szervezetemből, vettem észre, hogy élesebben, tisztábban látom a világot.
Nem tudom mire szeded, de ha nem epilepsziára, jobb volna pszichológushoz járnod. (A pszichiáter csak felírja neked a gyógyszert és annyi, a legtöbb esetben.) Sajnos az állam nem támogatja a terápiás gyógykezelést, így készülj fel nagyobb kiadásra. De még mindig jobb, mint vegyszerrel tömnöd magad.
Szerintem menj el terápiára, mert akkor a probléma gyökere lesz kezelve. Addig pedig szedd a frontint, ha kell. Majd ha már a terápián kezelve lesz a konkrét baj, leteheted a frontint. Ha megszűnik az alap baj, simán le lehet tenni.
Én pont ilyen helyzetben vagyok, mint te. Régebben már szoktam le frontinról, simán ment, de az alap gond úgy látszik nem lett kikezelve, ezért estem vissza. Régen csak pszichiáterhez jártam. Most viszont, hogy visszaestem, eljárok terápiára is.
A pszichiáter az azzal foglalkozik, hogy felírja a megfelelő gyógyszert. Én kettőnél is jártam, mindkettő csak 5-5 percet foglalkozott velem, sokszor a tüneteimet se tudtam végigmondani. De hallottam olyat is, akivel, hogy valakivel nagyon rendes a pszichiátere és hajlandó vele a gyógyszerfelíráson kívül másról is beszélni az betegséggel kapcsolatban. A pszichiáter orvos, a pszichológus nem, ő "csak" Btk-t végzett. A klinikai szakpszichológus orvos, ő tarthat csak terápiát, nagyobb a rálátása a dolgokra, mint egy sima pszichológusnak. Konkrétabbat még nem tudok mondani, mert csak most kezdtem a terápiát, 2szer voltam eddig.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!