Fotografikus memóriát hogy lehet kialakítani?
A memoria fejleszthetö es nagyon sok gyakorlassal egy hasonlo szintre hozhato. De hidd el, egyszerübb eljutni az elsö diplomaig.
Született kepessegröl van szo, aminek vannak hatranyai is. Pl. attol, hogy egyszeri elolvasasra kivülröl tudod egy könyv tartalmat, meg nem vagy kepes levonni a logikus összefüggeseket. Mivel, az atlagos ember a megertes, belatas es levonhatosag elven tanul, ezzel fejleszti a logikajat es kepes felfedezni uj összefüggeseket. A fotografikus memoriaval rendelkezöknek ebben behezsegeik vannak.
Elözö: amit irtal igaz, de az a trainingelt memoria es nem a fotografikus memoria.
Nagyon hasznos, de nehez elsajatitani. A fotografikus memoria, mint olyan egy adottsag, amive vagy születik az ember vagy nem.
Szerintem mindenkinek van fotografikus memóriája. Tutira van olyan emlékképed, amire színtisztán emlékszel. Na, én azt gondolom, hogy akkor is a fotografikus memóriád tevékenykedett.
Mindig kell valami "beégető" inger.
Pl. nekem vannak olyan emlékeim, amik videószerűen maradtak meg a memóriámban. Általában ezek akkor történtek, ha valami erős érzelmi hatás ért engem. Ha visszagondolok egy múltbeli eseményre, akkor előjön, hogy milyen érzés volt abban a szituációban, és ez az érzés pedig előhívja nekem a "videót".
De van olyan is, hogy valami dolgozat előtt nagyon gyorsan akartam tanulni, stresszeltem iszonyatosan, és megpróbáltam minél gyorsabban tanulni. Na ilyenkor sikerült is, az agyam fogta magát és lefényképezte. Úgy csinálta szerintem, hogy a bevivő inger a stresszelésem volt plusz a szöveg logikai egységei.
De állítólag nem csak erős érzelmi hatás alatt lehet jól infókat bekódolni, hanem teljes nyugalmi, meditációs állapotban. Ennyit tudok, remélem, segítettem. :)
Üdv.: 20/L
A fotografikus memória tanulható! Napi 15 perces gyakorlással fejleszthetjük vizuális memóriánkat. Mutatjuk hogyan csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!