Orbáncfű - biztonságos? Hosszabb távon nem károsítja a szerotoninrendszert?
Olvasgattam kicsit róla, mert egyre inkább úgy érzem, hogy szükségem van valami antidepresszánsra. Hatásmechanizmusát tekintve gátolja a szerotonin-visszavételt és emellett egy enyhe MAO gátló. Természetes Prozac-ként is említik, utánanéztem, és annak a hatóanyaga hosszú távú használat során károsítja a szerotoninreceptorokat. ( [link] Az orbáncfű hatóanyaga hasonló hatásmechanizmusú, azonban ennek az agyra gyakorolt esetleges káros hatásáról nem találtam semmit. Valaki tud erről valamit?
Másik kérdés: mivel enyhe MAO gátló, feltétlen szükséges megfelelő diétát tartani mellette? (amin bevitel minimálisra szorítása)
Megvettem a teát, a gyógyszerész azt mondta, nem kell a diéta.
Viszont ez a cucc durvább, mint gondoltam. Igaz, éhgyomorra ittam, de kb olyan, mint egy Másik anyag, ami masszív szerotoninkibocsájtást okoz. ÜT.
Antidepresszánsnak kicsit erős szerintem, bár tény, hogy működik.
Köszönöm.
Vulgárisan kifejezve én a f@sz másik végén állok, úgyhogy a fog.gátlóval való összehatása engem nem érint. :)
Annyit még megírnál nekem, hogy leállni könnyű volt róla? Te hogyan hagytad el? Fokozatosan, vagy egyik napról a másikra?
Én most napi rendszerességgel iszok egy teát belőle, egész helyrehozott. Úgy tervezem, kúrálom magam még pár hétig, aztán elhagyom. Csak kicsit félek, hogy visszazuhanok a depresszióba.
Szia! Mi úgy tanultuk (szegedi gyógyszerészkar), hogy kúraszerűen 4-6 hétig, napi 1x lehet alkalmazni (tea, Remotiv Extra filmtabletta, stb.).
A hatás az alkalmazás kezdetétől számított 10-14 nap múlva alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!