Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A gyilkosság mindig és minden...

A gyilkosság mindig és minden körülmények között helytelen és elfogadhatatlan?

Figyelt kérdés
Mondjuk egy kis család, apa, anya, és lányuk, békésen sétálnak este a városban, majd egy elhagyatott részhez érve megtámadja őket egy csapat rosszul nevelkedett fiatalember, majd az apát lefogják és arra kényszerítik, hogy nézze végig, amint a lányát és a feleségét megerőszakolják majd megölik, és utána vele is végeznek. Na és ebben az esetben ha a férfi valahogy kiszabadul a fogásból, és a létező legelvetemültebb módon öli meg a támadóit. Mondjuk két kezének hüvelykujját a lehető legmélyebben a szemüregébe nyomja az első támadónak akit elér. A következőnek esetleg a heréit sikerül tőből letépnie, és hasonlók, amivel a lehető leggyosabban ártalmatlanítani tudja a támadókat. Ebben az esetben helyetelnül cselekedne?
2011. máj. 31. 16:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Ezekben az esetekben nem halnak meg a támadók.
2011. máj. 31. 16:12
 2/19 anonim ***** válasza:
Jogos önvédelem,tehát helyes.A jog határozza meg mi a helyes és helytelen,például háborúban a gyilkosságért kitüntetés és elismerés jár,minél több embert ölsz meg annál büszkébb lesz rád az állam.Ha a civil életben csak egy embert ölsz,mindenki viszolyog tőled és megvet.
2011. máj. 31. 16:17
 3/19 anonim ***** válasza:

A törvény értelmében igen.

Egyébként meg nincs értelme ilyenen elviekben gondolkozni, mert úgyis a törvény dönt.

(Hiszen a fenti eset nem egy gondosan kitervelt gyilkosság lenne, tehát esélytelen, hogy megússza.)

2011. máj. 31. 16:18
 4/19 A kérdező kommentje:
Milyen hosszú a szemüreg? Mert szerintem komoly agykárosodást szenvedhet ha beletúrod az ujjaid tövig a szemüregébe. Ha meg a heréit téped le, akkor is simán elvérezhet szerintem. Egyébként, ha mégse halnak bele ezekbe a dolgokba, akkor mi lenne, ha mindegyiknek elvágná vagy a nyaki, vagy a comb artériáját egy késsel amit az első támadótól vett el?
2011. máj. 31. 16:18
 5/19 anonim ***** válasza:

Na, azért oda igen protekciós ügyvéd kell, hogy jogos önvédelem legyen!!!

Az ártalmatlanná tétel belefér, de " a létező legelvetemültebb módon öli meg a támadóit" fényévekre van tőle!

2011. máj. 31. 16:20
 6/19 anonim ***** válasza:

Ez önvédelem,úgyhogy ilyenkor a gyilkosság elfogadható.

Sőt, szerintem nem lehet másként cselekedni.

2011. máj. 31. 16:22
 7/19 anonim ***** válasza:

Na te sem vagy egészen 100Ft hogy ilyenek járnak a fejedben. Amúgy egy pár centis kés a tarkónál az "öreglyuk"-ba és kampeca. Bármelyik emlősnél.

Ha meg durvulni akarsz, lekötözés, sebek ejtése besózás, esetleg szúnyogok..

:)

Én sem vagyok normális amúgy.

Az önbíráskodás a törvény szerint büntetendő.

A saját egyéni erkölcsi álláspontunkon, meg napokig el lehetne csacsogni.

2011. máj. 31. 16:23
 8/19 A kérdező kommentje:
Hát ha valakinek épp megpróbálják megerőszakolni és megölni a családját, nem tudom mennyire állna meg egy "ártalmatlanná tétel"-nél...
2011. máj. 31. 16:23
 9/19 anonim ***** válasza:
Megállna, mert aki nem ért hozzá, jó eséllyel nem öl meg helyből senkit még késsel sem. Pont elég lenne, hogy megvédi magát.
2011. máj. 31. 16:25
 10/19 A kérdező kommentje:
Hát ha kínozni akarnám, akkor ez lenne a sorrend: körmök leszedése, fogak kitépése, szemhéj levágása, majd ujjak levágása és a sebek lesózása, hogy el ne vérezzen időnap előtt, meg hát piszkosul fájna is neki. Na és így tovább. Szóval igen, elég beteg vagyok szerintem is. :D
2011. máj. 31. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!