Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem meghalni akarok, csak...

Nem meghalni akarok, csak élni nem szeretnék. Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
Baj?
2011. máj. 22. 21:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"És közben csak okolom magam, hogy nem vagyok elég jó és nem is leszek soha elég jó"

Mikor lennél elég jó? Pontosan mi ez az elvárás?

2011. máj. 23. 05:23
 12/16 anonim ***** válasza:
64%

Mi a konkrét problémád?

Ha nincs ilyen, akkor ez hiányzik, hogy legyen miért küzdened!

Ha van ilyen akkor minden erőddel arra összpontosíts hogy megold, és akkor nem jutnak ilyen butaságok az eszedbe!

2011. máj. 23. 14:31
 13/16 anonim ***** válasza:
64%
Ilyenkor kell elmenni terápiára, szerintem a 'nagy elhatározások' ideig-óráig tartanak, a terápia viszont a gyökerénél kezdi a probléma megoldását.
2011. máj. 23. 17:00
 14/16 A kérdező kommentje:

A bizonytalanság az, ami megőrjít.

Itthon lakom a szüleimmel 23 évesen és esélyét sem látom, hogy tudnék saját lábra állni. Nyomaszt, hogy körülöttem sorra rúgják ki az embereket, így nem sok kilátás van arra, hogy munkát vállaljak, és ’tőke’ nélkül képtelen vagyok önálló életet kezdeni. Az itthoniakat nem részletezném, de történt valami, amit képtelen vagyok feldolgozni, nem bírom egyedül kezelni a dolgot, és szerintem is beszélnem kéne szakemberrel az egészről, de nincs alkalmanként 10ezer forintom rá.

Milyen terápia? Egy jó kis agyátültetésre lenne szükségem...

2011. máj. 23. 22:14
 15/16 anonim ***** válasza:

22:14

Egy vékony elitréteget leszámítva soha, senkinek nem volt könnyű elindítania egy karriert. Tehát amit leírsz, az nem személyes probléma, hanem teljesen általános. Viszont azt pl. nem írtad le, ami személyes probléma, azaz pl. mire gondoltál, amikor ezt írtad:

"Megkeserítem a saját életem, képtelen vagyok olyan lenni, amilyen lehetnék és amilyen szeretnék."

2011. máj. 24. 18:13
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Most már nem szeretnék nem lenni, sőt szeretnék élni még MÉG! gyökeres változásra volt szükségem, eljöttem otthonról a világ végére és ez nagyon jót tett.
2011. nov. 5. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!