Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség. Ebből nincs kiút?

Pánikbetegség. Ebből nincs kiút?

Figyelt kérdés
Még ha napközben el is vagyok gyógyszereken,de miest lepihenek napközben,vagy este,akaratom ellenére,hiába küzdök ellene,megtámadnak a negatív gondolatok,félek,és a rosszullét kerülget.De miért akkor?Gyűlölök már lefeküdni aludni.Xanaxal alszom el,de nincs éjszaka hogy ne ébredjek fel rémálmokra.éve vagyok beteg,de ezek a rémálmok csak 1 hónapja jöttek elő.Azóta viszont szüntelenül.Mi változhatott?
2011. máj. 18. 21:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Foglald le magad valami munkával.
2011. máj. 18. 22:00
 2/15 anonim ***** válasza:
Keress rá a neten a www.neuroptim.hu oldalra. Ott olvashatsz ebben a témában igen hasznosat. Ha kávézol azt felejtsd el! És figyelj az étkezésre és keress vmi hobbyt ami nagyon leköt! Én elkezdtem, futni járni és sokat segített!
2011. máj. 18. 22:05
 3/15 anonim ***** válasza:
A rémálmokat a xanax okozza. Írass magadnak más nyugtatót. A xanax egy bizonyos fajta antidepresszáns nyugtatója. Így önmagában,rémálmokat csinál, és többet árt, mint használ.menj el pszichiátriára, és kapsz olyan gyógyszert, ami rendbe hoz. Neked nincs pánikbetegséged, egyenlőre.
2011. máj. 18. 22:31
 4/15 anonim ***** válasza:
Ne menj el a neuroptim oldalra. A pasi magát hírdeti! Egy kuruzs ló! Orvoshoz menj!
2011. máj. 18. 22:33
 5/15 anonim ***** válasza:
Van kiút. Orvos,és rendes gyógyszer.Se neuroptin, se scientológia. Sima sztk ingyen orvos,és olcsó állami gyógyszer. ne bonyolítsd a dolgodat.Írjál és segítek. De csak ha orvoshoz mész.
2011. máj. 18. 22:36
 6/15 anonim ***** válasza:

Apró,fizikailag teljesítendő célokat tűzz ki magad elé.

Pl ha edzés közben totálisan kifárasztod magad,akkor nincs erőd a negatív gondolatokra.

A pánikbetegségre meg nem jók a gyógyszerek.Csak a lélek az akarat megkeményítésével győzhető le.

2011. máj. 19. 01:45
 7/15 anonim ***** válasza:

",akaratom ellenére,hiába küzdök ellene,megtámadnak a negatív gondolatok,félek,és a rosszullét kerülget."

Hát ez az,pont az a baj,hogy küzdesz ellenük.soha nem fogod legyőzni a félelmeidet ha küzdesz ellenük,mert így a világ végéig üldözni fognak! tudom keményen hangzik,de ez az igazság.nem kell gyógyszer,nem fogsz velük messze jutni,csak elkábítanak,és szétcseszik a szervezetedet.csak a gyógyszergyárak zsebét tömöd vele....én is voltam pánikos,és egyik haverom tanácsolta,aki szintén pánikos volt,hogy amikor jön a félelem,vagy negatív gondolat,akkor ne álljak ellen neki,hanem engedjem át magamon,és kész.elsőre nekem is őrültségnek hangzott,de tényleg működik,átsuhan rajtad fél perc alatt,és eltűnik a szorongás,félelem:)

2011. máj. 19. 08:57
 8/15 anonim ***** válasza:
az utolsó válaszolótól kérdeznem, hogy hogy lehet átengedni ezt az érzést? Sokat segítenél nekem is! Mi a módja?
2011. máj. 19. 22:15
 9/15 anonim ***** válasza:

Igen,ez az átengedős módszer nem rossz.

A Szentfazék című filmben részletesen bemutatják,hogyan kell csinálni.Annál a résznél van,amikor egy házibulin bemutatja az órás trükköt.

A lényege,hogy elfogadod azt a tényt,hogy igenis meg fogsz halni,de elégedetten nézel vissza az életedre.

2011. máj. 20. 00:13
 10/15 anonim ***** válasza:

22:15

Merni kell félni! a pánikosoknak az a problémájuk,hogy nem merik átélni a félelmeiket,nem merik kifejezésre juttatni.pedig önmagában nem a félelemmel van a probléma,minden embernek vannak félelmei,még az állatoknak is,ez hozzátartozik az élethez,ha tetszik,ha nem.De szembe lehet velük nézni,és ezt meg kell tenni,mert nincs más megoldás.A legrosszabb amit tehet az ember,az a FÉLELEM A FÉLELEMTŐL.A pánikosok pont ezt csinálják,de ezzel csapdába jutnak,mert a félelem elől nem lehet kitérni,ugyanis ha valaki menekül előle,akkor ugyanoda jut vissza:vagyis fél....és ez a félelem folyamatosan fenn fog állni,amíg az illető nem tanulja meg átengedni magán a félelmeit.

szóval:én a buszon ültem,mikor rám jött a pánik(sok ember,bezárva vagyok egy buszba,jajj mi lesz)akkor eszembe jutott,amit mondott haverom,és egyszerűen nem engedtem a kísértésnek,hogy küzdjek ellene,megéltem a jelen pillanatot,akkor és ott,úgy ahogy volt,pánikostól,buszostól együtt.ha a legkisebb ellenállást is érzed magadban,azzal se foglalkozz,engedd el! figyeld meg magad az adott pillanatban,hogy van-e benned feszültség,ellenállás.Ne kommentáld magadban negatív gondolatokkal,hogy"jajj,de szörnyű ez,nem tudok rajta túl jutni"csak egyszerűen figyeld meg,és fogadd el,hogy jelen van,de ne azonosulj vele,ne ragadj le vele.csak a jelen pillanat van,ahol rájössz,hogy a félelmed csak illúzió volt.jön és átsuhan rajtad,talán nem kellemes,de hamar elmúlik,és győztesen mosolyoghatsz utána.nem könnyű ezt így szavakban elmagyarázni,mert érezni kell a szitut,de remélem valamit tudtam segíteni.

2011. máj. 20. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!