Gyerekkori traumára visszavezethető személyiségproblémára van valami megoldás?
Figyelt kérdés
Egy kedves rokonom valahogy sehogy sem tud beilleszkedni, megfelelni. Kiderült, hogy gyermekkorában (2 évesen) hirtelen haláleset miatt elvesztette az egyik nagyszülőjét, akivel azelőtt szinte minden percét töltötte. Valószínűleg ebből fakadnak a problémái.2009. márc. 11. 15:28
1/3 anonim válasza:
Pszichológus, kineziológus segíthet felszínre hozni és feldolgozni a gyermekkori eseményeket.
2/3 anonim válasza:
én nem hinném, hogy abból fakadna. bár ahhoz tudni kellene, látta e a halálát, hogy és mi történt, vagy nem is emlékszik, csak mesélték neki. de az még annyira kisgyermekkor, legtöbbünknek nincsenek arról a korszakunkról emlékei, a személyiségzavarok inkább kamaszkorban kezdődnek. és kisgyermekkorban inkább az anya-gyermek kapcsolat minőségére vezethető vissza, mintsem egy nagyszülő halálához.
3/3 anonim válasza:
egy nagyszulo halálához is visszavezetheto, kulonosen, ha minden percét vele toltotte , szerintem a tudattalattijában benne maradt.én négy éves voltam, mikor meghalt nagymamám és sokáig éjjelenként ott ult az ágyam szélénél, nagyon nehezen tudtam ezektol az élményektol szabadulni.
kedves kérdezo, konkrétan nem te vagy az a személyiségproblémás rokon és mik azok a problémák a "beilleszkedés" és "megfelelés"? szerintem ezek a problémák majdnem mindenkinél fennállnak kulonosen a mai világban, ahol mindenkire nagy súly nehezedik, mert az emberi értékek már kihalóban vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!