Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet, hogy szociális fóbiám van?

Lehet, hogy szociális fóbiám van?

Figyelt kérdés
Társaságban szinte egy szót sem szólok, ha vennem kell valamit elkezd verni a szívem, elpirulok, remeg a hangom, ha felszólít a tanár ugyanez van. Nyilvános wc-re nem járok. Suliban egész nap a helyemen ülök. Ha az osztály előtt fel kell olvasnom valamit izgulok, felelésnél vissza akarok menni a helyemre (az sem zavar, ha rossz jegyet kapok, csak jussak helyre). Telefonon képtelen vagyok beszélgetni. Ha muszáj vennem valamit, akkor előre eltervezem magamban, hogy mit fogok mondani. Vonaton is minden apró részletre odafigyelek, nehogy rosszul lépjek vagy valami, mert úgy érzem mindenki engem néz, rajtam nevetnek. Mások előtt nem eszek, iszok. Napról napra rosszabbul érzem magam ez miatt és nem tudom, mit lehetne kezdeni vele.
2011. máj. 9. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez erősen szociális fóbiának hangzik! Menj pszichológushoz, amíg nem lesz még rosszabb!
2011. máj. 9. 18:25
 2/7 anonim ***** válasza:
szexelned kellene....az mindent helyrehozna
2011. máj. 9. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekemis ugyanezek a problémáim voltak.Szerencsére már sikerült leküzdenem őket(21éves koromra),de nem maradéktalanul.Ha anno van segítségem biztos könnyebben ment volna.Menj pszichologushoz.
2011. máj. 9. 18:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem is tök ilyenek vannak!!! :O De mondjuk nekem nem jutott olyan eszembe, hogy ez betegség lehet, inkább mindig csak szidom magam, hgoy milyen béna vagyok.. XD (a sima körzeti orvoshoz is úgy megyek be, hgoy előre megírom a szöveget, aztán levegő után kapkodva vörös arccal hebegek össze-vissza xd)

Nem tudom a pszichológus segít-e én nem hiszek bennük!

2011. máj. 9. 18:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem segített,hogy bebeszéltem magamnak,hogy én is érek annyit mint a többi ember.Tudnod kell,hogy olyan nincs,hogy mindenki téged néz,csak rágörcsölsz a dologra.

Gondolj arra,hogy csak egy vagy a sok közül és mindenki más saját magával van elfoglalva(túlságosan is:)

Ne másoknak akarj megfelelni,hanem érezd jól magad a bőrödben.Utólag átgondolva,rengeteg szép évemet vesztegettem el azzal,hogy úgy viselkedtem mint Te(persze tudom,hogy ez nem szándékos)

Menj dokihoz,nem szégyen.

2011. máj. 9. 19:03
 6/7 anonim ***** válasza:
nekem is..:(
2011. máj. 9. 19:13
 7/7 anonim ***** válasza:

meg fogsz lepődni, de pár dologban hasonlítunk, pedig nekem nem szociális fóbiám, hanem undorom van, ezért nem is érzem gondnak hogy olyan vagyok amilyen.

az egyáltalán nem baj, hogy nem vagy nagyképű, bunkó, hangoskodó, feltűnő ember. sajnos sokan ezzé válnak, ha kételkednek önmagukban. ha gondolod beszélgetek veled privátban is erről, hogy tudnád ezt leküzdeni, vagy azt, hogy egyáltalán ezt problémának hidd.

2011. máj. 10. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!