Lehetek depressziós az antidepresszánsoktól?
Figyelt kérdés
Közepes depressziós epizód, pszichotikus tünetek nélkül
Szeptember óta szedek citalopram, mirtazapin hatóanyagú antidepresszánsokat...ha szedem, elvagyok, értem ezalatt, hogy fel tudok kelni az ágyból, el tudom kezdeni a napot. Ha véletlen egy szem kimarad, másnap képtelen vagyok felkelni.
Ilyen ezelőtt nem volt, most ha nem szedem be őket, SOKKAL súlyosabbak lesznek a depressziós tüneteim. Létezik, hogy pont az antidepresszánsoktól lettek súlyosabbak a tüneteim?
24L
2011. ápr. 29. 09:01
1/6 A kérdező kommentje:
Olyan érzésem van, mint amit a herionfüggők szoktak mondani: már nem azért kell, hogy jól legyek tőle, hanem hogy ne legyek rosszul.
2011. ápr. 29. 09:10
2/6 anonim válasza:
Egyrészt túlzott függőséged van a gyógyszerekhez, traumatikusan válaszol az agyad arra, ha egy szem kimarad. Lehet azonban rossz gyógyszer kombináció. Számolj be a kezelőorvosodnak mindenről. Kellene még pszichoterápia is és a társaság, bár ilyenkor az ember még fent lenni is gyűlöl, de tényleg tenned kell a gyógyulásodért!!! Hajrá!
3/6 homo ludensz válasza:
Citagen 20mg.-os szedek napi egy szemet meg 0.5 mg-os 1 szem Rivotrilt reggeli után.Ritkán de előfordul hogy elfelejtem és késő délután jut eszembe akkor már nem veszem be. Nálam ez nem okoz problémát,élem a megszokott életem s tovább nem is gondolok rá. A kérdésedben van egy csavar: nem az antidepiktöl vagy depressziós ezek szerint inkább a hiányuktól.
4/6 anonim válasza:
mellékhatásokba mit ír? Amúgy egy fájdalomcsillapító is okozhat görcsököt, akkor egy antidepresszáns?!
5/6 anonim válasza:
Mellékhatásokban ugyanúgy,mint a legtöbb antidepinél, ált. hányinger, szédülés, paranoid gondolatok, ilyesmi. De mindenkinek más az ami beválik!!! Én a helyedben hja az orvos ezt adta megpróbálnám,és ha nem jó, akkor lecserélni. De én csak akkor szednék ilyet,ha már az életviteledet is zavarja a depi. Pl. nagyon le vagy hangolva, nincs kedved tanulni, barátokkal lenni stb :)
6/6 anonim válasza:
Nem értek hozzá, ezért nem mondok véleményt, de nézd meg ezt a linket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!