Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik? Van valami...

Mi történik? Van valami bajom? 12/L

Figyelt kérdés
Körülbelül 2-3 hónapja azt érzem, hogy eggyre butább vagyok! Régen mindig megértettem matekórán a tanár magyarázatát de mostanában sosem! A tájékozódási képességem eddig is borzalmasan rossz volt de most mégrosszab! 9 éve ugyanazon az útvonalon járunk haza, most meg ha gyalog kellene járnom nem találnék haza! Agyban végig tudom járni az útvonalat de ha tényleg végig kell mennem rajta akkor pánikba esek mert azt érzem, hogy: "jajj most biztos nem vagyok jóhelyen!! Ez a ház eddig nem volt itt!! Rosszkörnyéken járok! Eltévedtem" Ezek kavarognak a fejemben! Ráadásul a tanulással is egyre több a gondom! Például a töténelemmel, némettel és a nyelvtannal. Az órákon figyelek ahogy csak birok! Nem tereli el semmi a figyelmemet! De 2 perc mulva már egy szóra sem emlékszem az egészből! Hazajövök délután 4:30 körül mert napközis vagyok,de ott nem lehet tanulni a szóbelit mert ricsaj van! Szóval hazajövök az az első dolgom, hogy veszem elő a tankönyvet és tanulok! Történelmet kb 3 órát tanulom és nem marad meg belőle semmi! Ugyanez van a némettel is!! Már hónapok óta romlanak a jegyeim mert nem tudom megtanulni a szavakat! Tanulok németet is kb 2 órát 10 szóra és nem maradnak meg bennem!! Az olvasás is nehezebben megy mostanság! Éegtöbbször nem jól hallom mit mondanak nekem anyáék vagy a barátnőim. Nemértem meg oylan egyszerűen a vicceket... És ez igy van mindennel! Az egész világ tiszta zavar nekem!! Annyira borzalmasan összevagyok kavarodva!! Anyunak mondtam azt mondta, hogy ne hülyéskedjek már nincs semmi baj olvassam el a leckét 5ször és akkor biztos menni fog!!Én 20 szor olvasom el figyelmesen a kiemelt szöveget, leegyzesrűsítem, leírom az egyszerűsített szöveget de nem marad meg!! Ezt mondtam a történelem tanárnak is de ő azt mondta hogy szerinte nekem nagyon jó eszem van csak nem tanulok!! De egyszerűen senki sem hiszi el hogy én tanulok de nem tudom megjegyezni! Mindenki azt mondja, hogy biztos nem tanulok és ezzel akarom kimagyarázni magam! És mostanában mindent elfelejtek!! Próbálok minél többet járni szabad levegőre... Mi lehet a baj? Hogyan szüntessem meg? És hogyan értessem meg az emberekkel hogy tanulok de nem megy?
2011. ápr. 27. 13:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, nálunk is áll a bál, most hogy a szüleim vállnak, de semmi ilyen problémám nincs. Figyelj neked akarunk jót, anyukádat kérdezd meg van egy perc-e, fontos lenne, mond el neki a helyzetet, vagy ahogy mondták, csak mutasd meg a kérdésedet és a válaszokat rá. Szerintem sem semmiféle Vitamin hiányról van szó, menjetek orvoshoz mihamarabb.

Kérlek majd írd ide meg hogy mi fog veled történni, neked is jobb lesz így. :)

2011. ápr. 28. 00:10
 12/13 anonim ***** válasza:

Jah, és semmiféleképpen ne ijedj meg, minden rendben lesz :)

de mindenképpen mond meg anyukádnak, bármilyen nehéz is legyen, és menjetek orvoshoz.

2011. ápr. 28. 00:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, én is csak megerősíteni tudom, hogy NEM a stressztől van. Lehetne, ha csak az lenne a tünet, hogy nem tudsz koncentrálni. De sok más egyéb problémát is írtál, ezek egész biztosan összefüggenek, ezért nem lehet a stressztől.

Ha beszélsz anyukáddal, ne azt a részt hangsúlyozd, hogy nem megy a tanulás, nem ez a legfontosabb a betegség szempontjából (bár tudom, hogy neked ez a legfontosabb rész). Jóval fontosabb, hogy gyalog nem találnál haza, hogy nem emlékszel a házakra, hogy nem jól hallod, és nem jól érted, amit mondanak neked. Muszáj, hogy anyukád is belássa, hogy ezek nem normális dolgok, ezek valamilyen betegség tünetei. Az, hogy nem tudsz tanulni és romlanak a jegyeid - az csak a betegség következménye.

Egyszerűen muszáj, hogy orvosi segítséget kapj!!

Ha a tanárnak mondod, neki se azt mondd, hogy tanultál, de nem megy - ez valóban kimagyarázásnak tűnik, és nem is ez a lényeges. A többi tünetet is mondd el, hogy nem találnál haza, hogy rosszul hallasz, nem tudsz tájékozódni. Mert ez a lényeg!! Ő is azt fogja mondani, hogy ezzel forduljatok orvoshoz.

Ha esetleg van nálatok iskolaorvos, és be tudsz menni hozzá, vagy az osztály meg vizsálatra, egyedül is elmondhatod neki, amiket ide leírtál.

Egy a lényeg, hogy vizsgáljon meg egy orvos már jövő héten, ha csak legyint a problémádra, hogy mindjárt itt a nyár, majd pihensz, akkor pedig keresni kell egy másik orvost, aki komolyan vesz és kivizsgálásra küldd.

Kérdező, hívd ide anyukádat, és mutasd meg neki a válaszainkat!

2011. ápr. 28. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!