Mi történik, ha lejárt gombaellenes hüvelytablettát alkalmazok? (Canesten combi) Nem hinném, hogy bajom lenne tőle, legfeljebb már nem olyan sok benne a hatóanyag. Van valakinek tapasztalata?
Lejárt a szavatossága érted?
Ki kell dobni!
Nem ér semmit,nem fog használni, sőt még nagyobb bajod lehet tőle, venni kell másikat!
Elvileg egy gyógyszernek akkor jár le ténylegesen a szavatossága ha a színe/állaga megváltozik. És a határidő ami rajta szerepel,az is inkább azt jelzi,hogy meddig vállalnak felelősséget érte a gyártók. De azért egy év mégis csak egy év.
Nekem 4000ftos 5szemes cedax felfázás elleni gyógyszerem maradt meg felbontatlanul. Októberben járt le, 2 hete felfáztam,de már nem mertem megenni.
Inkább bírd ki holnapig,és veszel egyet a gyógyszertárban. Szerintem ne kísérletezz...
jobbulást!
A lejárt szavatosságú gyógyszer már nem fejt ki gyógyhatást, viszont a mellékhatások megsokszorozódhatnak és felerősödhetnek!
Ui.: a gyógyszerek szavatossága nem ugyanaz, mint a gyógyszereké!
"Elvileg egy gyógyszernek akkor jár le ténylegesen a szavatossága ha a színe/állaga megváltozik. És a határidő ami rajta szerepel,az is inkább azt jelzi,hogy meddig vállalnak felelősséget érte a gyártók."
Na neeeee, butaságot már ne írjunk!
Amikor a hatóanyag csökkenés mértéke meghaladja az 5 százalékot, azt az időt nevezik ki lejárati időnek, ugyanis a lejárati időn belül nem csökkenhet 95 százalék alá a hatóanyag tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!