Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért kell egyszerre szednem...

Miért kell egyszerre szednem a kettőt? :S (antidepresszáns+rivotril)

Figyelt kérdés

Másfél hete járok csoportterápiára, holnap van az utolsó nap, de csak utána hét csütörtökön lesz zárójelentés. Erre velem ma közölték, hogy már megállapították, hogy súlyos depresszióm van, amiben én nem nagyon hiszek, de az mellékes.. Be kellett vennem valami antidepresszánst és egy rivotrilt (meg majd lefekvés előtt még egy rivot, 0,5mg-os)

A kérdés csak annyi, hogy miért kell antidepihez nyugtató, vagy szorongásoldó, nem tudom..?

(mondta a kezelőorvosom, hogy majd fokozatosan el fogjuk hagyni a rivot és csak az antidepresszáns marad..) 15/L

2011. ápr. 19. 22:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
71%
Nincs szükséged egyik gyógyszerre sem.
2011. ápr. 19. 22:15
 2/21 anonim ***** válasza:
79%
Komolyan mondom.
2011. ápr. 19. 22:17
 3/21 A kérdező kommentje:
Szerintem ezt nem neked kel eldöntened, hanem a pszichiáteremnek. A kérdés az volt, hogy miért kell kezdetben rivotrilt is szednem..
2011. ápr. 19. 22:25
 4/21 anonim ***** válasza:

Általában azért szoktak nyugtatót adni az antidepresszánshoz, mert az utóbbi nem hat rögtön, meg hogy kivédjék az antidepi esetleges mellékhatásait.

Amúgy elhiszem, hogy jobban hiszel egy pszichiáternek, mint az első válaszolónak, de ezek után, hogy "megállapították, hogy súlyos depresszióm van, amiben én nem nagyon hiszek, de az mellékes.." Hát én is azt mondanám, azért gondold meg, hogy 15 évesen biztosan kell e ilyen gyógyszereket szedned, ha Te magad sem érzed túlzottan indokoltnak. Legfeljebb kérdezz meg még egy szakembert.

2011. ápr. 19. 22:50
 5/21 anonim ***** válasza:
39%
Az antidepresszánsnak az a tulajdonsága, hogy feldobja az embert. Élénké teszi, némely esetben túlpörgeti. Így éjjel sem tud aludni, az agya meg jár, mint a gramafon. A rivotril meg hozzásegíti az agyat a pihenéshez. Ez nem altató, hanem kicsit lentebb viszi az antidepi szintjét. Nagyon fontos, hogy mindkettőt azonos időben szedd, ahogy a doki meghatározta. És nagyon jó a hozzáállásod, a sok hülyéhez, aki le akar beszélni róla. És nagyon jó a gyógyszered is. Meg fogsz gyógyulni tőle. Csak kitartás.
2011. ápr. 20. 00:09
 6/21 anonim ***** válasza:
19%

Az utolsó vagyok!

Az antidepinek a mellékhatása hasmenés, kis szédelgés. Ezért elsőre csak fél adagot adnak, és aztán teljeset. Ne ijedj meg. Ezek a mellékhatások 2 hét után elmulnak, és a gyógyszer elkezdi kifejteni a hatását. 1 hónapon belül, már nem érzel semmilyen kellemetlenséget. És aztán kezd egyre jobb lenni. Szépen, fokozatosan. És kb a 3. hónap után szokták elkezdeni a rivó csökkentését, egészen az elhagyásig. Az antidepresszánst kicsit tovább kell szedni, hogy vissza ne ess. Senki másra ne halgassál, csak az orvosodra. Arra az egyre. És az is ostoba tanács egy 15 évesnek, hogy menjen másik orvoshoz. Hányhoz menjen? 10-hez? Ne menjen. Ebbe bízzon. Meg saját magában. Ha van kedved, írjál nekem. Én kigyógyultam. Egy percig sem volt kétségem, hogy mit kell tennem.

2011. ápr. 20. 00:21
 7/21 anonim ***** válasza:

Ne hallgass itt senkire, mert fogalmuk sincs miért szedsz gyógyszert, és hogy személyesen veled mi a gond, ők csak azt látják, hogy 15 éves vagy, és rögtön azt gondolják, hogy a legnagyobb gondod az életben, hogy nem tudsz rózsaszín cipőfűzőt venni a zöld cipődhöz...

Egyébként szerintem te sem gondolod, hogy nem hiszel benne, mert akkor nem követnéd az orvos utasításait, és nem járnál el pszichiáterhez, szerintem ez csak inkább egy olyan "én akkor is normális vagyok" tagadás. De persze én sem ismerlek, nem tudhatom.

Esetleg kérdezz meg több szakorvost is a gyógyszerről, hogy különböző véleményeket is halljál! Jobbulást kívánok!!

2011. ápr. 20. 00:24
 8/21 anonim ***** válasza:
Főbenjáró bűn felírni ilyesmiket egy 15 évesnek. Soha a büdös életben nem fogsz meggyógyulni, csak tönkremenni. Sajnos igaza van az elsőnek. Én meg benne vagyok a témában szakmailag is (ezt tanulom), és saját tapasztalataim is vannak.
2011. ápr. 20. 02:19
 9/21 anonim ***** válasza:
Hát örülök, hogy itt ennyi szakértő van.. én aki súlyos depressziós embert ismertem, az nem járt volna el szorgalmasan csoportterápiára, és nem érdeklődött volna ilyen értelmesen a gyógyszerek hatásáról. A súlyos depressziós, föl se kel, nézi a falat!!
2011. ápr. 20. 10:37
 10/21 anonim ***** válasza:
64%

Az első válaszoló vagyok.

Vicces, hogy ennyire reaktív vagy. Úgy értem, hogy a puszta véleményem védekezést váltott ki belőled, holott jól tudhatod, hogy egy idegen az interneten nem hozhat döntéseket a te életedben. Ha már látom, hogy valaki ennyire el van tévedve, mutatok valamire. Nem mondom azt, hogy rossz úton jársz, hanem rámutatok egy másik útra, amiről biztosan tudom, hogy az a jó.

Mi történik veled most? Elmondom.

A lelked beteg, és a testedet gyógyszerezik. Mintha valakit konditerembe küldenének, hogy jobb legyen matekból. A pszichiátria tulajdonképpen egy áltudomány.

A lelki problémáid miatt tüneteket - ún. szimptómákat - produkálsz, mely tünetcsoportokat betegségnek neveztek el (borderline személyiségzavar, pánikbetegség, stb..), tehát nem tudják mi az oka annak, hogy ezeket produkálod, így azt mondják ez maga a betegség. De hadd világosítsalak fel: ha a betegségedből meggyógyulsz, akkor a tünetek - amire most gyógyszer írtak fel - tapsra tűnnek el. Mint a testi betegségek esetében a láz! Meggyógyulsz, elmúlik a lázad. Attól, ha beszedsz egy lázcsillapítót, lehet hogy lemegy vagy elmúlik a lázad, de nem leszel tőle gyógyult. Továbbviszem egy egyszerű példával, a pszichiátriában a láz maga a betegség.

Ha a gyógyszermentes utat választod, sokszor rengeteg fájdalommal kell a problémával szembenézni, de teljesen meggyógyulhatsz örök életedre. Van, aki nem akar, vagy nem tud szembenézni a helyzetével, vagy egyszerűen csak lusta. Itt jön képbe a pszichiáter, meg a gyógyszer. Ugye, mennyivel könnyebb ez? Meg azzal is védeni magad a szembesüléstől, cselekvéstől, hogy az "orvos" majd meggyógyít. Hát nem. Az csak egy fehérköpenyes félnótás, aki egy könyvből olvassa ki, hogy mi a bajod és alá van írva hogy milyen gyógyszert kell felírnia rá. Parasztvakítás. De mint mondtam, aki nem akar szembenézni a problémáival annak kényelmes elhinni, hogy ezek valódi orvosok és segíteni fognak (és a kényelem megint, dönteni helyetted), szóval ha a pártjukat akarod fogni, akkor légyszíves tedd ezt csöndben magadban, mert nekem ugyan nem tudod bebizonyítani, hogy ezzel aztán megoldod a problémát; nem adok eszközt a kezedbe, hogy a saját tudatod szűkítsd azon keresztül, hogy nekem mondod nagy biztossággal, hogy szerinted mi hogy van.

A csoportterápiát nem illetem jelzőkkel, tudom mennyit ér, szerintem te is megtapasztaltad, hogy nem sokat.

A feleselős kiegészítő kérdésedre a válasz:

-Az orvosod részéről: Ezt addig kell szedned, amíg a gyógyszeredet beállítjuk, hogy jobban el tudj aludni.

-Az én részemről (a valóság): Azért kell rivotrilt szedned, hogy erős hatást tapasztalj (csökken a valóságérzet, tehát nem vagy ott ahol vagy) ami elsőre megtetszik; az ennek hatására előjövő kellemetlen mellékhatásokat (arcrángás, ápolatlanság, nemtörődömség - mellesleg ami a tájékoztatóban "érzelmi labilitás"-ként van feltűntetve az agresszió és öngyilkossági késztetés a valóságban) az állapotod romlásának kinevezzék, és további gyógyszereket írjanak fel, és akár a többi gyógyszerek mellékhatása ellen is egyet kettőt. És képzeld, ez csak a pénz miatt van. A pszichiátria ebből tartja fent magát. Ha tovább maradsz a gépezetben, találkozni fogsz a ténnyel hogy el akarják majd veled hitetni, hogy évekig, de akár életed végéig szedned kell a gyógyszert.

Döntsd el, a valóságot, vagy a kényelmet választod? Messze jellemzi, hogy azoknak adsz-e igazat akik a kérdésedre válaszoltak, vagy akiket kevésbé érdekelte, neked mi tetszik (azt leírtam, hogy miért).

Javaslom, hogy mentsd el a válaszom, hogy akár évek múlva is el tudd olvasni, mert most az egészet nem fogod érteni, de megfelelő időben elolvasva lerántja a leplet az egészről.

2011. ápr. 20. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!