A skizofrénektől kell félni?
Ha nincs láncfűrész a kezében, akkor nem kell... lol
Gondolod kiengednék, ha ön- vagy közveszélyes lenne?
Hát elv én is az vok :D Csak nekem elég korán észrevették am azt mondják h ha rendesen beszedem a gyógyszereket akk lehet kb. normális életet élni. De am is a skizofrének nagy része nem veszélyes :S Én nekem pl csak minden szétesett a fejemben olyan töredezetté vált a világ vagy nem is tom h mondani de ezt még most is érzem :S És szavaknak a jelentését felcseréltem meg pl ott álltam egy pohár meg egy üveg víz fölött öt percig mert azt tudtam h szomjas vok de vhogy nem tudtam összerakni h bakker mi a következő lépés most mit kell csinálni? Meg néha azt vettem észre h gőzöm sincs hol vok :S na mindegy de érted ettől nem leszek közveszélyes :D Mondjuk suliba nem járhatok :/
Egyébként meg ha szedjük a gyógyszereket akk sokkal jobb mondjuk én néha már olyan jól érzem magam h abba is hagynám legszívesebben az egész gyógyszert de azt mondják nem szabad :S
Meg különben is pszichiátrián 1-2 hónap is sok nem h egy egész élet :S
16/F
"A skizofrénektől kell félni?"
Kb. olyan arányban veszélyesek, mint a nem-skizofrének.
Leginkább önmagukra veszélyesek: sokan lesznek öngyilkosok vagy csinálnak rájuk nézve veszélyes dolgokat.
"Nagyobb eséllyel öl a hangok miatt amiket hall,mint egy normális ember ugye?"
A normális ember nem hall hangokat, így nem hangok miatt, hanem nyereségvágyból, erős felindulásban stb. szokott ölni. A skizofrén meg mondjuk mert hangokat hallott. De nem lényegesen gyakrabban, mint a normális ember.
"És gyógyszeres kezelés mellett mi a fenének engedik őket haza ha közveszélyesek?"
Mert talán nem közveszélyesek.
Cseppet sem olyan félelmetes vagy izgalmas ez a betegség, mint képzeled. Inkább unalmas és szomorú.
Sajnálom, hogy nem tudod felfogni, hogy ez egy komoly betegség.
A skizofrén ember nem közveszélyes, ha kiengedik a pszichiátriáról. Addigra meggyőzik a betegségéről, és mivel belátja, nyilván szeretne meggyógyulni, és beszedi a gyógyszereit.
ma 09:46
Ha valaki vicceseket mond vagy csinál, ettől még nem közveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!