Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A depresszió kimutatható...

A depresszió kimutatható valahogyan, valami orvosi eszköz segítségével?

Figyelt kérdés
Szóval, ha az ilyen neurotranszmitterek egyensúlyának felbomlása okoz(hat)ja a depressziót, akkor az nem mutatható ki valamivel?
2011. ápr. 16. 22:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
közel sem annyira könnyen szétválasztható sajnos
2011. ápr. 20. 05:31
 12/21 anonim ***** válasza:

Mivel a depressziónak (tudtommal) az alacsony dopaminszinthez van köze,talán így ki lehet mutatni.

Persze én továbbra is az első interjúnál és egy depresszió skála (Hamilton,Beck,Zung,főleg Hamilton,mert az nem önbecslő) segítségül hívására szavazok a diagnózis felállítása érdekében.

2011. ápr. 20. 11:02
 13/21 anonim ***** válasza:
Általában a pszihologiai elváltozások összefügnek neurologiai elváltozásokal is. Tehát van kimutatható jellege a depresszív betegségeknek is.
2011. ápr. 20. 18:30
 14/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 20. 20:48
 15/21 anonim ***** válasza:

"Általában a pszihologiai elváltozások összefügnek neurologiai elváltozásokal is. Tehát van kimutatható jellege a depresszív betegségeknek is."

Ez egy szép általános állítás, ennek ellenére "depresszióra" szűrő laborteszt nincs.

2011. ápr. 21. 01:08
 16/21 A kérdező kommentje:
majd én feltalálom... X)
2011. ápr. 21. 01:11
 17/21 anonim ***** válasza:
egyetértek, ugyanis csak esetleg nagy valószínűséggel tippelhető a tesztek alapján, de 100%-ra nem mutatható ki, szóval találd fel !! :)
2011. ápr. 21. 06:15
 18/21 anonim ***** válasza:

a tesztekkel az a helyzet, h nagyon sok (legtöbb) igen régi (70-es évek beli), ma már nem állja meg a helyét, mégis alkalmazzák

ideje lenne modernizálni ezt is, mert nem állják meg a helyüket (legalábbis a legtöbb)

így aztán ezerszer többet ér egy jó szakemberrel való komoly beszélgetés, többet lehet leszűrni belőle

2011. ápr. 21. 06:22
 19/21 A kérdező kommentje:

A jó szakembert viszont drágán adják... Komolyan néha arra gondolok, elmegyek pszichológusnak/pszichiáternek vagy nem tudom melyiknek, valami tök jó szakember leszek és nyitok egy ingyen izét... Én nem értem miét kell ezért olyan sok pénzt kérni, a másokon való segítés öröme nem hajt? ^^

(Persze nem lennék jó pszichológus úgyhogy mindegy)

2011. ápr. 21. 09:28
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem, PET-nek hívják azt a módszert, ami kimutatja a különböző agyterületek aktivitását. A depis agytevékenysége csökken. De nem tudom, a gyógyászatban használják-e.

Ez persze nem a neurotranszmitterek egyensúlyát mutatja ki, ha jól tudom. De vmilyen szinten depi kimutatására is jó, azt olvastam vhol.

2011. ápr. 21. 22:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!