Elkerülő személyiségzavar, hogyan tudnék változtatni?
Előre is bocs ha valami önsajnálatnak fog hangzani , nem úgy tervezem habár már nagyon elegem van
Szóval diagnosztizálták nálam ezt a "betegséget" már viszonylag régen , több pszichológusnál is megfordultam de nem lett jobb semmivel
Volt aki felírt gyorsan gyógyszert hogy legyen még az órából 40 perce szabadon elmenni ebédelni , volt aki magáról beszélt végig , és volt olyan is aki nagyon sokat faggatott de neki sajnos nem tudtam elmondani a gondjaim rendesen
úgyhogy már egy jó ideje nem járok senkihez , és ebben az a legnagyobb baj hogy úgy tekintettem rájuk mint valami megváltásra hetente (vagy havonta) mert rajtuk kívül szinte nem is beszéltem mással
Soha nem tudok semmiről elbeszélgetni az emberekkel , iskolában /munkahelyen néha odajöttek hozzám de olyan rosszul éreztem mindig magam hogy nem tudok csak 1 szavas válaszokat adni és nem vagyok nekik vicces vagy értelmes stb
a végére már annyira eldurvult hogy egy-egy nap végén már annyira utáltam magam hogy vagy alkohol , vagy megvágtam magam
ez még egyetemen (amit ott is hagytam 2 hét után annyira nem bírtam)/középsuliban volt , azóta eltelt 4 év és szinte nem is találkozok emberekkel, sőt alig mozdulok ki a lakásból pedig szeretnék
de hogy visszatérjek a kérdésemhez , most értem el egy olyan fordulóponthoz hogy vagy változtatok valamin , vagy ... nem tudom
úgyhogy ha valakinek van tapasztalata , vagy ötlete ossza meg velem
köszi
23/F
Nekem is ez van. Az egész életemet ez befolyásolja. Nem lehet megszabadulni belőle. Nekem Isten segített. Megajándékozott egy nővel 35éves koromban, és lett két gyönyörű gyerekünk, és mindenben segít a feleségem.
Magamtól ilyet nem tudtam volna elérni!
Szerintem az hogy nem tudok emberekkel kommunikálni. Felületes a beszélgetés mert csak olyan válaszokat és témákat említek amik az adott szituációban szerintem a beszélgetőpartner elvár. Őszinte belső véleményt nem adok ki mert nincs is.
A lényem be lett zárva mert fél, és nem került soha interakcióba, ezért érintetlen, fejletlen.
Néha elborít a szorongás na az feltűnik a kivülállónak is. De ezt kezelik az orvosok. Óriási dilemmám hogy nem létezem.
Belülről figyelem, hogyan viselkedik ebben a világban a porhüvelyem.
Talán én így tudnám leírni. De kívülről lehet másképp látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!