Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire utalnak ezek a tünetek?

Mire utalnak ezek a tünetek?

Figyelt kérdés
Sokat járok ki óráról a suliban, mert úgy érzem, ha bent maradok, valami szörnyű dolog fog történni. Csak a padsor szélére tudok ülni, két ember közé nem, mert akkor elzárják a menekülési utat. Nehezen bírom ki a 45 percet, a tudat, hogy be vagyok zárva, és nem mehetek el, megijeszt. Hogy megnyugtassam magam, szavakat szoktam írni (általában ugyanazokat) a kezemre, vagy a ruhámra, vagy a padra, illetve megkarcolom a kezem (a fájdalom eltereli a figyelmemet). Nagyon sokat tépkedem a hajam (az eredmény már látható), és éjszakánként néha nem merek elaludni, mert attól félek, hogy pl. kigyullad a szobám. Sokszor előfordul, hogy magamban beszélek. Nem nézek az emberek szemébe, és egyedül érzem magam a legjobban (ezzel mondjuk biztos sokan így vannak :))
2011. márc. 25. 15:30
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Azért írtam, hogy menjen el, hogy a pszichológus viselkedésterápiával kezelje. Meg ezért is írtam, h lehetőleg ne pszichiáterhez menjen ezzel.

Téged meg azért szóltalak le, mert ebben a tünetsorban a paranoid skizofréniát látod. Ennyi.

2011. márc. 27. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!