Mire utalnak ezek a tünetek?
Súlyos kényszerbetegség.
Keress klinikai szakpszichológust.:/
Szorongás, kényszercselekvések. Régen erre mondták, hogy "kicsit ideges a gyerek". Ma már van rá egy halom szép szakkifejezés.
Sportolsz? Ha nem, akkor ideje elkezdeni, a mozgás megnyugtató. Kávézol, kólázol? A koffein szorongást okoz, érdemes abbahagyni a fogyasztását. Úgyszintén ne cigizz és ne igyál, mert azoknak is lehetnek ilyen hatásaik.
Szóval mozgás, nyugalom, káros szenvedélyek mellőzése. Ha ez nem segít, menj orvoshoz.
A sok hülyeséget, amit az eddig válaszolók ideírtak, hogy pl. szkizoid meg szkizofrén meg paranoia, felejtsd el.
Nem igazak? A tüneteidet te magad írtad le...
Nézzük csak, mit mond a tudomány:
A skizofrénia tünetei
• Visszahúzódás, társaságkerülés
• Intenzív szorongás, nem valóságos lényektől való félelem
• Étvágytalanság
• Romló higiénia
• Téveszmék
• Hallucinációk
• Külső erők által gyakorolt kontroll, nyomás érzete
Az első két tünet telitalálat.
A harmadik és negyedikről nem tudunk semmit, mert arról nem írtál, majd te megállapítod.
Az ötödik megint talált.
A hallucináció részben igaz lehet, bár inkább delúzió, tehát a meg nem történt borzalmaktól való félelem, rettegés.
Ezzel kapcsolatos az utolsó tünet is, mivel attól tartasz, hogy rajtad kívül álló és befolyásolhatatlan események, borzalmak fognak történni és erről különféle önsanyargató eszközökkel próbálod elvonni a figyelmedet.
A leírásod alapján - ha egyáltalán be kell, vagy lehet sorolni - a paranoid skizofrénia tüneteit mutatod. (Paranoid skizofrénia: vonatkoztatásos, üldöztetéses, nagyzásos téveszmék, gyakran hallucinációk (általában akusztikus) kísérik. Gyakori a düh, szorongás, zárkózottság.)Persze nem lehet szóról szóra igazolni mindent.
Azt, hogy valóban szenvedsz-e ilyen betegségben, csak pszichiáter szakorvos tudná megmondani. Én szurkolok neked, hogy ne így legyen, de feltétlenül beszélned kellene szakemberrel.
Előző, látszik, hogy sajnos lövésed sincs a témához. Kérlek ne beszélj össze-vissza, és ne húzd rá a kérdezőre a skizofrénia tüneteit. Semmi köze hozzá, ezt 99%-ra merem állítani. A gondolkodási folyamatba akaratlanul betolakodó félelmek, és gondolatok kényszerbetegségre utalnak.
"Sokat járok ki óráról a suliban, mert úgy érzem, ha bent maradok, valami szörnyű dolog fog történni."
Ez a mondat világosan elárulja. Ismerek egy kényszerbeteget, aki nem lép csíkra az utcán, mert akkor "meghal valaki a családjából". Olyat is hallottam má, hogy egy férfi órákig járta ugyanazt az útvonalat, és ellenőrzi, hogy nincsenek-e helyszínelők, és nem ütött-e el valakit anélkül, hogy tudna róla. Ezek nem téveszmék, hanem kényszergondolatok (obszessziók).
"Hogy megnyugtassam magam, szavakat szoktam írni (általában ugyanazokat) a kezemre, vagy a ruhámra, vagy a padra, illetve megkarcolom a kezem (a fájdalom eltereli a figyelmemet). Nagyon sokat tépkedem a hajam (az eredmény már látható)"
És ahogy ebben a betegségben lenni szokott, itt vannak a kényszercselekvések is (kompulziók). A hajtépkedés tipikus esete ennek. Lám, "készen is van" az obszesszív-kompulzív zavar.
A szorongás, és a visszahúzódás a betegség velejárója, mivel neurotikus, szorongásos zavar.
Kérlek szépen,olyan témában próbálj segíteni, amihez értesz, mert megijeszthetsz, és félreinformálhatsz másokat.
Kérdező, te meg feltétlenül menj el klinikai pszichológushoz minél előbb!!!
Kedves 75%, attól, hogy fikázol, még nem jelenti azt automatikusan, hogy igazad van, ezt 99%-ra merem állítani:)
Mit mondtam én (ha esetleg nem olvastad volna el):
"Azt, hogy valóban szenvedsz-e ilyen betegségben, csak pszichiáter szakorvos tudná megmondani. Én szurkolok neked, hogy ne így legyen, de feltétlenül beszélned kellene szakemberrel."
Ezek után megkérdőjelezed, kétségbe vonod, egyenesen marhaságnak tartod a válaszomat, és azt írod:"feltétlenül menj el klinikai pszichológushoz minél előbb!!!"
Bagoly mondja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!