Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy "kényszeres" hazudozó vagyok?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy rengeteg kisebb-nagyobb hazugságom van. Jól hazudok, ami néha jól jön, de túl gyakran spontán csinálom. Gyerekkoromban a szüleimnek állandóan, ma már ritkábban hazudok, de így állandó része az életemnek. Szüleim nem így neveltek, igaz csak nevelőszülők. Depresszióm, szoc.fóbiám és pánikbetegségem is van. Nem szeretnék hazudni, de sokszor csak utólag jövök rá, hogy már megint mennyit hazudtam. Számomra a barátság szent, de sűrűn hazudok nekik is. :( pl. hogy lefeküdtem egy közös ismerőssel. Semmi okom nem lett volna rá, hogy hazudjak, de csak úgy jött, utólag eszméltem rá, hogy ez megint mire volt jó. Ez csak egy pl. a rengeteg közül, de volt már, hogy megütöttem a bokámat is miatta. Mitől lehet ez, nem vagyok ura a hazudozásaimnak? Mit tehetnék? 19/F
2011. márc. 15. 21:53
1 2
 11/12 anonim válasza:
Régen én is sokat hazudtam, és mindig attól féltem, hogy valaki rájön, mert puha az orrom. Nem győztem nyomkodni az orrom hegyét. :-) Valahogy mindig puhábbnak éreztem. :-)
2011. jún. 27. 20:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia.Mi lett veled azóta?

Volt valami javulás a pszichológus miatt?

Mér az is jó, hogy így rávetted magad.

Én is ismerek ilyen srácot, akit nagyon szeretek, de ugyanezt láttam rajta néha a társaságban, hogy csak úgy jön, nem átgondoltak, nem csak haszonból csinálja, hanem akkor is ha nincs vele úgy célja.

Persze tudom, hogy a figyelemre vágyás is a háttérben áll, de komolyan kár... hogy ez a dolog van nála.

2016. júl. 21. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!