Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusnak a pácienssel...

A pszichológusnak a pácienssel való foglalkozás csak egy munka és semmi felelősségérzet, érzelem nem társul hozzá?

Figyelt kérdés
Akinek van tapasztalata.. hogy lehet úgy együttműködni, ha érzem, hogy csak pénzért, csak egy óráig "érdeklem"?
2011. febr. 11. 14:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Érzelem nem biztos, hogy jó ha van, de felelősségérzet szerintem van. Ha te vetted a fáradtságot és elmentél hozzá, akkor épp a felelősségérzete miatt fogja érdekelni, hogy segítsen neked. Ha úgy érzed, hogy csak a pénz miatt foglalkozik veled, akkor keríts egy másik pszihológust, akiben meg tudsz bízni
2011. febr. 11. 14:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus vagyok. Természetesen van felelősségérzet, ugyanúgy, ahogyan pl. az orvosoknál műtét közben, vagy bármilyen segítő hivatásnál, amit valaki elhivatottságból is csinál.

Érzelmek is vannak, hiszen minden emberi kapcsolat érzelmekkel jár. A hétköznapi kapcsolatokhoz képest az a különbség, hogy a pszichológus nem csak átéli, hanem dolgozik a saját és a kliense érzelmeivel, hiszen ez szolgálja a páciens érdekeit.

Azt javaslom, hogy ha jársz pszichológushoz, nyugodtan tedd fel neki ezeket a kérdéseket. Ha viszont barátra vágysz, azt ne a pszichológusodban keresd.

2011. febr. 13. 17:14
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó, járok egy ideje, és ez volt is téma.. inkább az a bajom, hogy ő szabadkozik, hogy nem így van, de közben a tettei nem erre utalnak. Legalábbis legutóbb nagyon megbántott.:-(

2011. febr. 14. 14:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Mivel bántja meg egy pszichológus a páciensét? (én még soha nem voltam, érdekel, ha leírod)
2011. febr. 17. 21:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy egy munka számára, mi más lenne. Viszont abszolút felelősséggel jár a részéről. Miért érdekelnéd egy óránál tovább? Te csak egy beteg vagy a sok közül. Ezzel nem azt mondom, hogy csak a pénzért foglalkozik veled.. De ez számára munka!
2011. febr. 18. 13:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha felelősség nem társul, mitől pszihológus? Ez esetben keress mást.:)
2011. febr. 18. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!