Lehetséges, hogy Tourette szindrómám van?
Ez kényszerbetegség lesz inkább.
A tourette szindróma inkább így írható le:
"Boldogok akik LESZ*PJÁK A F*SZOMAT... KERESZTBE."
"Autóbuszjárat indul Salgótarjánba, M3, Pásztó, AZ A KIB*SZOTT C*GÁNYTELEP Mátraverebély, Bátonyterenye útirányon át A K*RVA 8-AS KOCSIÁLLÁSRÓL."
És csak a végén veszed észre, hogy miket mondtál, de talán van másikfajta kritériuma is.
Köszönöm a válaszokat!
Kihez tudnék ezzel a problémával fordulni? nagyon kellemetlen.:(
Van-e olyan esemény, feszültség, ami előhozza, felerősíti a tüneteket? Ha találsz ilyet, akkor pszichoterápiával valószínű javítható a helyzet.
A rángatózás lehet neurológiai tünet, de említesz kényszeres tüneteket is, ezek inkább pszichológiai módszerekkel kezelhetők.
Első körben pszichoterapeutát javasolnék, aki elirányít orvoshoz is, ha szükséges. Vagy mehetsz neuropszichiáterhez diagnózisért, bár ott esélyesebb, hogy gyógyszert kapsz rá.
Szia!
Hány éves vagy?
Mert -18 éves korig- a Vadaskert nevű gyermekpszichiátriai kórházban (Budapesten, a II. kerületben van; honlapja: [link] ) tudják diagnosztizálni ezt a tünetegyüttest, ráadásul -állítólag- biztosan.
Engem is ebben a kórházban vizsgáltak ki és diagnosztizáltak. (Igaz, nem Tourette irányában.)
Nagyon jó tapasztalataim vannak a kórházat illetően.
Hogy ingyenes vagy fizetős-e a kivizsgálás a te esetedben, nem tudom. Erről érdeklődj náluk.
Szia! 20 éves vagyok.
Köszönöm a válaszokat! A héten kérek időpontot és beutalót a pszichiátriára, az kezdetnek megteszi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!