Miért van az, hogy anyukám folyton mondogatja, hogy tanuljak? Mi lehet ennek a pszichológiai háttere?
Közeli barátom megelégelte és párszor megütötte majd belerúgott az anyjába ;) Helyeseltem mert volt h előttem is direkt kellemetlen helyzetbe hozta a fiát.
Nálunk nincs ien muterom sose nézet a körmömre mégis tudom meddig kell úgytanulni h ne legyek stréber v k*csög.
18/F
öh az "kicsit" durva azért amit az előző haverja csinált
de ismerős helyzet tudom milyen idegesítő , nem tudsz elköltözni / koli vagy valami?
vagy zárd be az ajtót és zene maxon
de háttere hogy egyet említsek lehet mondjuk az hogy nem tanult eleget , nincs olyan végzettsége amit szeretett volna és nem akarja hogy te is olyan helyzetbe juss
Egész egyszerűen irányítani akar. Ez igen gyakori. Akkor vagy jó gyerek, ha azt csinálod amit mond, amit ő szeretne, és akkor vagy rossz gyerek mikor igazán önmagad vagy. Egyszerűen fél, hogy szégyent hozol rá, a nevelésére és senki nem lesz belőled mert nem tanulsz. Ezért nyomatékosítja minden adandó alkalommal hogy tanulj. De igazából ez a mondat ha végig őszintén ki lenne mondva kb így hangzana:
"Tanulj, hogy legyen belőled valaki, és én érezhessem hogy jól csináltam mindent a nevelésedben és nem rontottam el semmit és büszkén mutogathassalak majd mindenkinek."
Ha akarsz erről még beszélgetni írj privit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!