Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Véleményeket kérek szépen, ki...

Véleményeket kérek szépen, ki akarok lépni az örökös félelemből. Párom segítsége járhat sikerrel?

Figyelt kérdés

Ne nevessetek ki. Életemben ez a legrosszabb dolog... Ha ezt leküzdöm, leküzdök mindent. 45 kiló vagyok, alig merek enni. Félek a hányástól. Emetophobia. 9 éve küzdök ellene, az egész egy lelki trauma miatt alakult ki bennem.

Nézem az órát, mikor mit eszek, ne rontsam el a gyomrom, ne keverjem a kajákat. Nem járok bulizni, az alkoholt nem bírom. Az is hányással jár javarészt. Ma valamiért nagyon rosszul voltam és átpánikoltam a napot. Rettegek. És most untam meg végleg...

Párom elhatározta, hogy segít, és kitalálta hogy mivel a klippeket nem tudom megnézni, amiben hányás van, mert elkap a félelem meg stb, megnézet velem párat. Apránként, hogy vizuálisan szokjam...közben vagy ez után Segít enni, nyugtat, hogy semmi baj nem lesz, mondta, ha rosszul vagyok, velem lesz, sokat beszélget velem erről, és igyekszik megmutatni, hogy hányni nem olyan vészes dolog... A világ legszánalmasabb emberének érzem magam.. Ki akarok ebből lépni. Enni akarok mindent mindennel. Mint mások.

Mondta azt is, hogy egy idő után, ha rosszul vagyok, nem fog nyugtatni, hogy nem lesz semmi baj, mint most, hanem szépen kipakoltat velem. Persze ezt nem most. Tudja, mennyit jelent nekem a segítsége és mekkora teher ez nekem.

Ha bebizonyítja nekem, hogy tényleg nem a világ legborzalmasabb dolga (annak ellenére hogy tudom, hogy nem az) kimászhatok ebből, vagy csak elmélyíti bennem ezt még jobban?

Én bízom benne és csinálni akarom, hogy legyen végre vége...

Ne nevessetek ki, könyörgöm...

Tudom, szánalmas dolog...

De szerintetek beválhat? Sikerülhet?

Elnézést a zavaros fogalmazásért és terjedelemért..

2011. febr. 1. 20:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Én semmi képpen sem javasolnám a hasonló kísérletezgetéseket mert több kárt okozhatnak mint hasznot. Ráadásul nem így kell az ilyen jellegű problémákat megoldani. A barátod rossz irányba halad. Mondok egy példát: ez olyan mintha egy törött karú ember folyamatosan fájdalomcsillapítót kapna, de a törött karja attól még ott van, és nincs ellátva rendesen. Itt attól hogy megbarátkozol a hányás gondolatával még semmi sem fog megváltozni. Ezt benned kiváltotta valami, és arra kell törekedni hogy te azt a bizonyos dolgot feldolgozd. Különben hiába minden próbálkozás. Írj privit ha beszélgetni szeretnél erről!
2011. febr. 1. 21:01
 2/6 A kérdező kommentje:

nem tudok privit mert ezt az E-mail-em beszüntették :S

A szüleim válását feldolgoztam. Sőt, így jobb is! Amúgy is nagyimnál nőttem fel. Szóval az életemben minden sínen halad... Ezt kivéve..

Tényleg nem küzdök meg a félelmemmel ha szembenézek vele?...

Szívesen beszélgetnék veled erről, de nem tudom, hogy adjam meg az e-mailem...

2011. febr. 1. 21:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, valamit egészen biztosan nem dolgoztál fel. Az ilyen reakcióknak, fóbiáknak mindig megvan a maguk háttere. Annyit elmondhatok, hogy ha rájössz az okára, és megfelelően kezeled azt, akkor szinte varázslatos módon egyik percről a másikra (szó szerint!!!) el fog múlni a dolog. Hihetetlenül hangzik, de jópárszor láttam már ilyet. Egy pszichológiai segítő csoportnak vagyok a vezetője. Nem vagyok képzett pszichológus, de napi szinten érintkezem különböző problémákkal küzdő emberekkel és foglalkozom velük, jóval többet mint egy pszichológus vagy pszichiáter. Írd meg priviben az msn címedet!
2011. febr. 1. 21:13
 4/6 A kérdező kommentje:

megoldottam a privit elküldtem neked az üzenetet :)

És becsszó nem érdekel, mi volt velük.. Nagyimnál megvan mindenem, jól tanulok, jó lesz az érettségim is. Van egy fantasztikus párom, és bár se önbizalmam, se barátaim, én boldog vagyok.. azt hiszem.

2011. febr. 1. 21:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Én egy szóval nem mondtam hogy a szüleid válása az oka. Általában ilyen dolog nem szokott kiváltani irracionális félelmet. Más lesz az.
2011. febr. 1. 21:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát.. ha válaszolsz e-mailben, beszélhetünk kicsit de nem tudom, mi lehet más...
2011. febr. 1. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!