AUTIZMUS. Véleményeket szeretnék?
Uta Fridth: Autizmus könyvét tudom ajánlani.
Volt egy autista ismerősöm, aki bár tudott beszélni, megközelíthetetlen volt számomra.
Hogy mi jut eszembe az autizmusról?
Megfejthetetlenség, elszigeteltség, megközelíthetetlenség. Egzotikus belső világ, furcsa emberek. Autizmusfórumok, sajátos közösség, nem is olyan furcsa. Emberek, akik szerint az autizmus érték, egy speciális kultúra, amit meg kell őrizni, és meg kell védeni.
másodiknak: köszi, a könyvet ismerem, de személyes véleményekre lenne szükségem!
Elsőnek: szociális munkásnak tanulok, és prezentációt kell csinálnunk a témáról.Nekem az emberek hozzáállását, véleményét kell vizsgálnom, hogy hányan tudják egyáltalán, mit jelent ez.
szia! 27 éves lány vagyok. Az utcánkhoz közel lakik egy autista kisfiú, kb 6 éves. A múltkor sétált a nagymamájával, a járdán megelőztem őket. A kisfiú, amikor elhaladtam mellettük, elkezdett teljes erejéből ütni, engem és a táskámat is. Tudom, hogy autista, ezért nem ijedtem meg vagy ilyesmi. A nagymama elnézést kért.
Amúgy a családunkban is van fogyatékos ember, és a gyerekkori, velem egyidős szomszéd kislányról is kiderült, hogy beteg. (ő nem autista volt, hanem középsúlyos értelmi fogyatékos). Ennek ellenére, sokat játszottunk együtt. Sajnos ma már ön és közveszélyes. Van tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!