Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, ha nevetek a halálon?

Mit tegyek, ha nevetek a halálon?

Figyelt kérdés

Nem mindig, de elég sokszor, ha szóba kerül valakinek a halála, akaratlanul elmosolyodok, vagy elnevetem magam, pedig esküszöm, hogy nem kívánom senki halálát. Nem csak számomra ismeretlen embereknél, volt hogy egy számomra ismerős és kedves ember halálhírét kellett nekem elmondanom, és akkor sem bírtam megállni mosolygás nélkül. Valahogy szeretnék erről leszokni, mert én komolyan szégyellem, de görcsösen előjön ez a dolog.

Sajnos kaptam már röhögőgörcsöt is halállal kapcsolatos történeten, ami nem vicces, és olyankor gonosznak érzem magam. Nem is tudom, mióta van ez, szerintem nagyon régóta. Mi a bajom, és mit tegyek?

2011. febr. 1. 18:32
 1/9 Sberci válasza:
Azt tedd, hogy gondolj a barátodra vagy egy kedves családtagodra akit szeretsz és képzeld azt, hogy vele történt az a rossz dolog.
2011. febr. 1. 18:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy még egy számomra fontos ember halálán is elmosolyodtam :( Úgyhogy nem úgy néz ki, mintha működne! :(
2011. febr. 1. 18:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Az élet egy jó vicc, bár a poén egy kicsit durva. :)

A saját eljövendő halálodról mit gondolsz? Nem lehet, hogy ez csak egy hárítás?

2011. febr. 1. 18:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Félek is meg nem is, ha félek, akkor legfeljebb attól, hogy nem lesz utána semmi, bár attól, hogy hirtelen meghalok, nem. Szóval nem félek, hogy lehet hogy az lesz életem utolsó napja. Nem tudom, hárítás-e, de az biztos, hogy nem direkt csinálom, és szokatlan-bizarr mivolta miatt jó lenne sürgősen abbahagyni ... :(
2011. febr. 1. 18:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Fontos lenne tudni hogy hány éves vagy. Sok minden lehet a háttérben egészen apróbb dolgoktól kezdve egészen komoly pszichés jelenségekig.
2011. febr. 1. 21:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem ritka ez, és sok kellemetlenséget okoz, pl. sokakat elfog a röhögés a temetéseken, az pedig átragadhat másokra, el lehet képzelni, micsoda katasztrófa, ha egy temetésen röhögőgörcsben törnek ki a jelenlévők.

A halálon sok okból lehet nevetni: lehet elhárítás, eltávolítás; lehet ideges reakció; és lehet nevetséges is, mint pl. egy Darwin-díjas eset.

Sokféle oka lehet tehát, de az elég valószínűtlen, hogy pszichés betegség van a háttérben. Gonosznak ne érezd magad, és azt se vedd biztosra, hogy "bajod" van.

Ha nagyon zavar, beszélj róla pszichológusnál.

2011. febr. 1. 21:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia nem tudom hogy nálad mennyire durva a helyzet, de nem kell feltétlenül betegségnek lennie! pl én is vigyorogva mondtam el anyámnak mikor megtudtam hogy egy ismerősünk meghalt. Pedig nagyon bírtuk, és elég tragikus volt a halála, de mégis vigyorogtam egyfolytában, egyszerűen az idegesség miatt. És én is szemétnek éreztem magam hogy mosolygok de nem tudtam vele mit csinálni :O

Vagy ha valami komoly, fontos dologról van szó és ideges vagyok miatta akkor is vigyorgok..

Azért a röhögőgörcs kicsit durvább, ha gondolod hogy az segíthet látogass el egy pszichológushoz

2011. febr. 3. 00:20
 8/9 anonim válasza:
Szerintem semmi bajod. Sírás helyett nevetsz. A sírás és nevetés egyébként nagyon közel állnak egymáshoz. Halálhíren én is megesik, hogy elkezdek nevetni. Kifejezetten morbid a humorom, és emellett be kell vallanom, hogy a haláltól jobban semmitől sem félek és semmi sem zaklat úgy fel. Így jön ki, nevetés.Akkor is ez van, ha pl vizsgázom és rosszul áll a szénám és kész ideg vagyok. Vigyorgok és nevetgélek, mint egy idióta, pedig baromira rosszul érzem magam. Van olyan barátom, akivel ha együtt vagyok ő sír én meg nevetek, ugyanazon a dolgon. A barátaim tudják rólam, hogy ilyen vagyok és nem zavarja őket. Más helyzetben persze kínos, de akinek van egy kis esze a környéken, az tudja, hogy mit is jelent.
2011. febr. 6. 13:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2011. febr. 9. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!