Mik a kamaszkori "depresszió" tünetei? Kamaszkori hormonváltozás? Erre jó az antidepresszáns?
Köszönöm, hogy utána néztél nekem :) Valóban kétségbe vagyok esve, mert szedem a gyógyszereimet, nem hagytam abba egyiket sem, egyébként is az antidepresszánshoz tudtommal nem lehet úgy hozzászokni pár hónap alatt, hogy már ne hasson, a nyugtatónál lehetséges, abból szoktam is néha emelni, ha nagyon ki vagyok, vagy alvás előtt egy kicsit többet, hogy végigaludjam az éjjelt.
Ezt a kamaszkori dolgot egy ismerősömtől is hallottam, aki jár pszichológushoz és az én pszichológusom is mondta, lehet, hogy ez most valami új elmélet. De akkor a tünetek szempontjából mindegy, depresszió ez is.
Megyek nemsokára terápiára, ez a teljes kivizsgálásos dolog, mert nem csak sima depresszióm a pszichológus is megmondta, én is nagyon kiváncsi vagyok, és valóban eszem magam egész nap, hogy mi a fene bajom van, majdnemhogy naponta változik, hogy éppen milyen betegségre gondolok.
Utolsónak még annyi, voltam pánikbeteg, elég keményen, és terápia nélkül kigyógyultam belőle, nagyon jól tudom, hogy a gyógyszer nem elég, fóbiáim a mai napig vannak, de megkűzdök velük, csakazértis felfogással.
Kedves kérdező!
Itt van a baj, hogy kigyógyultál belőle, terápia nélkül. Tudod mit mondasz ezzel?
Megolvasztottad a vasat, tűz nélkül. A depresszió és a pánik kémiai, biológiai elváltozást okoznak az agyban. Ezt erővel, akarattal csak ugy tudod meggyógyítani, ahogy most vagy. Visszaesőként, még rosszabbul. Ezt nevezed gyógyulásnak? A pszichiáterek ugy beszélnek akár a politikusok. Látszatra igazat mondanak, de mindig megnézik mekkora a buksza, és mit akar hallani a beteg. És évekig tart a gyógyulás. Aztán jön a visszaesés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!