Mitől lettem ilyen ingerlékeny otthon?
Én azóta vagyok ingerlékeny, mióta nem dolgozom. Terhes voltam, 8 hónapig voltam táppénzen, mert ahol dolgoztam ott terhesen nem lehet dolgozni. Szóval nem azért mert kényeskedtem. Azóta 10 hónapos a lányom. Én is nagyon ingerlékeny lettem, főleg a nagyobbik gyerekkel. Mindenen fel tud húzni, és a második szóra már ordítok...
Szerintem magadba keresd a hibát. Biztos nem pihensz eleget, stresszes életet élsz, stb.
Ha súlyos, akkor ajánlom egy pszichológus, v. pszichiáter véleményét kikérni. Nekem 5 évvel ezelőtt bevált.
Ez mind-mind lehetséges ok, és lehet még lehet pl. magnézium hiány is. Ha ez utóbbi, akkor a legkönnyebb a "kezelése". (pl: Magne b6)
Ha kimerülés, stressz, akkor már húzósabb a dolog, mert a megoldáshoz éppen arra lenne szükség, ami nincs: türelemre, pihenésre.
Figyeld meg, hogy milyen a napi rutinotok, alszol-e "eleget" (anyukaként tudom, ezt a határt elérni, akár hetente egyszer is, egy igazi álom! :) ), nem táncol-e a fejed tetején a család. Sok olyan családot ismerek, ahol minden napi gond az anyuka vállát nyomja, mert "ez a dolga". Ha nálatok is így van, próbálj meg ebből pár dolgot átruházni. Ha van valami, ami hiányzik az életedből, próbáld meg pótolni, ilyen lehet pl. ha régebben rendszeresen mozogtál, sportoltál, táncoltál, társasoztál a barátaiddal, vagy mondjuk régen olvastál egy jó könyvet, vagy, amit sztereotípiaként a pasik szoktak mondani (ettől függetlenül azért lehet benne valami! :) ), talán keveset vagytok együtt a pároddal. Az is lehet, hogy csak régen beszélted ki magadat. Szóval rengeteg dolog miatt lehet és egyáltalán nem ritka dolog, sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!