Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van ez? (Kérdésed túl...

Miért van ez? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

Szóval 13 éves lány vagyok. Levélben tök normális vagyok. De amikor beszélni kell, akkor nem tudok mit mondani. És mindenki röhög rajtam, mert a suliban sosem beszélek. Csak 1-2 barátnőm van, mert amúgy kiközösítettek. Már voltam pszichológusnál. Egy ideig jobb lett, de amikor beszéltem, akkor azért nevettek ki. Mit tehetnék, hogy jobb legyen? Jövőre megyek gimibe és félek, hogy nem tudok majd beilleszkedni. Rettegek, hogy folyton szivatni fognak.(Mint most. Tudnék mesélni, hogy miket csinálnak velem) MIT TEGYEK? MIRŐL BESZÉLJEK, HOGY NE RÖHÖGJENEK KI?

Bocs, hogy hosszú lett :(

2011. jan. 21. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A "voltam pszichológusnál" az hány alkalmat jelentett? Mert minimum fél-egy évre szükséged lenne!

Emellett javasolnám neked a pszichodrámát is, nagyon sokat javulna tőle a problémád. Ott védett társasággal vagy pszichológus vezetésével és játékos formában lévő gyakorlatok segítségével úgy lennél sokkal hatékonyabb az életben, hogy szinte észre sem veszed:)

2011. jan. 21. 14:09
 2/5 anonim ***** válasza:
72%
aztírod nemsoká jön a gimi. gondolj arra, hogy új emberek, fingjuk nincs arról hogy milyen vagy. próbálj beilleszkedni. gyakorold hogy beszélsz. tükör előtt, vagy akárkivel.
2011. jan. 21. 14:19
 3/5 anonim válasza:

Szia! :)

Nekem ugyan barátaim mindig voltak, de soha nem voltam az a népszerű lány, aki könnyen ismerkedik.

Most szeptemberbe kezdtem a gimit, és előtte elhatároztam, hogy AKKOR IS MEG FOGOK VÁLTOZNI! Nem az a lány akartam lenni, aki a legnépszerűbb a gimibe (és nem is vagyok) de VANNAK barátaim. Megvannak a régiek, de szereztem újakat. Hogyan?

Odamentem hozzájuk beszélgetni, én kezdeményeztem. Ezt eddig soha nem tettem, mert féltem, hogy mit fognak szólni. Aztán belegondoltam, hogy én örülök amikor valaki odajön hozzám, akkor csak nem baj, hogyha én is odamegyek :) Persze, biztos lesznek, akiknek nem leszel a kedvence, de ez kölcsönös lesz, emiatt ne aggódj!

És miről beszélj? Nekem is ez volt a gondom...írásban eldumálgattam jókat mindenkivel, aztán élőbe meg nem tudtam:\\ DE! Belegondoltam, hogyha most mondjuk MSNen dumálnánk, mit mondanék. És azt mondtam:) És tudok beszélgetni:D

Ja, meg még hogyan "fejlődhetsz": Nézd meg azokat a lányokat, akik szimpik állandóan pörögnek, és tudnak barátkozni. Figyeld egy kicsit (ne feltűnően:D) hogy mit csinálnak, mondanak. Abból is tanulhatsz.

Ja, és MOSOLYOGJ! :) Komolyan. Ha bemész az osztályba és búskomor arccal ülsz, akkor senki nem fog szívesen beszélgetni Veled. Viszont, vannak emberek akik állandóan vigyorognak:D (persze még a jó értelemben). Na, akik ilyenek (de nem túlzottan), figyeld meg, nekik soha nem okoz gondot a barátkozás.

És ha látják az emberek hogy odamész x-hez, akkor észreveszik, hogy nyitott vagy, és odamegy hozzád y :DD

Na mosolyogj, kezdeményezz, légy nyitott! ;) Sikerülhet, én már csak tudom:D

2011. jan. 21. 14:34
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Nagyon sokat segítenek. Csak az is a gond, hogy nem vagyok túlzottan szép, és félek, hogy ezért le fognak nézni:(
2011. jan. 22. 08:00
 5/5 anonim válasza:

3. vagyok :)

Igen, ez tény. Vannak akik emiatt lefognak, nem mondom hogy nem. Viszont ne azok érdekeljenek. Tudom, hogy nehéz, hogy ne érdekeljenek, de meg lehet "tanulni" :)

Ja, a szépségről még vmi: Nem kell feltétlen szépnek lenni, ahhoz, hogy legyenek barátaid, viszont a MAGABIZTOSSÁG kell hozzá. Mosolyogj, az is ad erőt és sokkal-sokkal szimpatikusabb leszel mindenkinek. :))

2011. jan. 22. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!