Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért van az hogy ha beszólnak...

Miért van az hogy ha beszólnak rosz vagy jobb értelemben később jut eszembe hogy kellet volna legcélszerűbben lekezelni?

Figyelt kérdés
mentális vagy enyhe depi oka vagy csupán "genetika"?
2011. jan. 16. 14:34
 1/8 anonim ***** válasza:
ezzel én is így vagyok. sőt szerintem az emberek nagy része
2011. jan. 16. 14:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert az agy érzelmi és logikus része egyszerre nem igen tud működni. Amikor beszólnk, akkor te érzelmi reakciót produkálsz, amikor lenyugszol, akkor jut eszedbe a logikus reakció.
2011. jan. 16. 14:46
 3/8 A kérdező kommentje:
szó szó.de ez szerintem nem ok erre a problémára minden kép
2011. jan. 16. 14:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nevezik "lépcsőház"-effektusnak. Amikor hazafelé a lépcsőházban jut eszedbe mit kellett volna mondani.

Van aki spontánabban tud reagálni, van aki nem, de ez önmagában nem betegség.

2011. jan. 16. 15:29
 5/8 anonim ***** válasza:
A ma 14:46-kor íróval egyetértek. Nem véletlen az sem, miért van az a mondás, hogy "Könnyű utólag okosnak lenni..."
2011. jan. 16. 15:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez is épp olyan készség, amit kellőképpen gyakorolni kell. Sokat kell társaságba járni, beszélgetni, és sokat kell olvasni. Hogy legyen szókincsed, és minden "eset"-nél, eszedbe jusson valami. Pl. egy Mörfi törvény, egy vicc csattanója, stb.
2011. jan. 16. 19:31
 7/8 Legna ***** válasza:

Az előző hozzászólóval egyetértek, miszerint ezt gyakorolni kell.

Vannak olyan emberek, akik egy pillanat alatt odavágnak a másikhoz olyan szavakat, amik gyorsan helyreteszik az illetőt, én sem ilyen voltam, de ahogy az önbizalmam erősödött, a válasz ideje megfeleződött.

Nem kell emiatt izgulni, mindenki más, gyakran nem is baj, hogy nem rögtön reagálod le, sokszor jobb csendben maradni.

2011. jan. 19. 08:03
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!
2011. jan. 19. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!