Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy mondjam meg a szüleimnek...

Hogy mondjam meg a szüleimnek hogy nem vagyok már gyerek?

Figyelt kérdés
A szüleim magánsuliba irattak... most vagyok 12 éves és 5. osztályos... már azthiszem kezdek belépni a kamaszkorba mert ingadozik a kedvem és már a nemi szervem is kezd pelyhesedni... meg a mellem... szóval... de az a lényeg hogy elegem van abból hogy bevagyok zárva a házba és nincs egy darab barátom se mert magánsulis vagyok... magányos és kedvetlen vagyok... és szerintem a napi sulibajárás sokkal jobb lenne a szívemnek is és még motiválna is valami a tanulásra... hogy mondjam meg?
2009. jan. 31. 22:34
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Győzd meg ezekkel az észérvekkel,amiket itt leírtál(pl.barátok szerzése,több mozgás,motiváció..)!
2009. jan. 31. 22:38
 2/23 A kérdező kommentje:
győzném de... nincs merszem...
2009. jan. 31. 22:43
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az előttem szólónak, ezeket az érveket hozd fel, közbe vágd hozzá a bocisszemes arcot. Pedig merjed, mert sajnos helyetted senki sem fogja megkérni!

Bátorság:)

2009. jan. 31. 22:59
 4/23 A kérdező kommentje:
ja igen... ha valakit érdekelne situs inversus-om van... teljes... (ha nem tudod miröl van szó katt ide: [link] ha nem megy másold be)
2009. jan. 31. 23:00
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
és ez hogy jön a kérdéshez?
2009. jan. 31. 23:02
 6/23 A kérdező kommentje:
úgy h ezért vagyok (gondolom) magánsulis... amúgy meg... nem megy a bociszem és a bátorságom -10% valami olyan kéne hogy... valami duma ami finoman fogalmaz és.... nem tudom...
2009. jan. 31. 23:05
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Az első lépés, hogy megmered ezt mondani a szüleidnek. Meg kezdesz önállósodni. Ha meg nem tetszik nekik amit mondasz, akkor mond meg, hogy így ha munkahelyre kerülsz, nem fogsz tudni ismerkedni, nem fogod tudni, hogy hogyan kezdj ismerkedni, és kiket érdemes elkerülni, meg hogy kik színlelnek, meg kik akik komolyan gondolják. Ezeket leginkább a suliban, kollégiumban lehet megtanulni. Mindig lesz aki folyamat macerálni fog, meg aki jó haverod lesz. A macerálós ember az egy idő után le fog állni, mer unalmas leszel számára. Ehhez türelem kell, meg kitartás.

Egyébként a szüleid, lehet hogy jót akarnak, de ezzel a jót akarással foglyák tönkre vágni az életedet. Ha ezt elmondod a szüleidnek, akkor tuti, hogy ki lesznek akadva mint az ampermérő, de legalább tudat alatt értékelik, hogy volt merszed oda menni, és a szemükbe mondani. Egyből rá zendítenek, arra hogy a suliban nem fogsz tanulni, meg hogy belevisznek a rosszba, meg stb... Erre te mond meg nekik, hogy ha nem is tudod, hogy hogyan kerüld el ezeket, akkor a munka helyen, sorra megaláznak, át ejtenek, barátnőd se lesz nagyon ( gondolom férfi vagy mer a férfiak melle szőrősödik általában :) ) és egy csőd tömeg leszel 30 éves korodra. A szüleidnek meg azt is mond meg, hogy nem mindig lesznek ott, hogy megvédjenek. Ők sem élnek örökké, és te is később külön fogsz élni, akár tetszik nekik, akár nem. A lényeg, hogy állj ki az elveidért, az első akadálynál ne add fel, és harcolj azért aki vagy. Ami fontos: ne a másnak akarj megfelelni, hanem saját magadnak. -->> ennek a jelentésére később rá fogsz jönni, ha még emlékezni fogsz rá.

Jah amit majnem ki hagytam: fokkal olcsóbb mint a magántanárt ki fizetni. A beiratkozási díj nemtom hogy most mennyi, de a középsuli meg a technikusi az 5600 forint 1 évre. A magántanárnak nemtom h mennyit fizettek egyetlen óráért. Persze a tankönyveket így is úgyis meg kell venni.

2009. jan. 31. 23:05
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
bátorság nélkül pedig nem fog menni, milyen dumára gondoltál?
2009. jan. 31. 23:08
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
ha a Kartagener-szindrómát nem diagnosztizálták akkor nyugodtan mehetsz rendes suliba. Az előző kommentett is én írtam.
2009. jan. 31. 23:08
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:05-->> ezt írtam én, az előző válaszomat javítom.

2009. jan. 31. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!