Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok rendesen aludni?

Werte kérdése:

Miért nem tudok rendesen aludni?

Figyelt kérdés

Amióta 22-06ig alszom egyszerűen nem tudom kialudni magam. Nappal fáradt vagyok és hazafelé a buszon bebóbiskolok.

Ám este lefekvés után nehezen tudok elaludni. Sőt, van hogy éber állapotban fekszem csak.

Próbáltam korábban enni, kevesebbet, vagy egyáltalán nem. Nem dohányzom, nem iszok és nem kávézok.

Fogalmam sincs mit tehetek ellene, mert éjjel ha hozzám szólna valaki, válaszolnék is neki, mert nem megy az alvás. Altatót nem szeretnék szedni, mert az meg kiüt, de nem leszek pihentebb-fáj reggel a fejem tőle.

Semmi lelki bajom problémám nincs.

Tudna valaki normális választ adni, ami megmagyarázná ezt?

Köszönöm. 30/F

2011. jan. 10. 23:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Testmozgás?

Én amikor eljárok futni (akár már 10-20 percre is) utána mindig kellemesen elfáradok, és könnyen elalszok.

2011. jan. 10. 23:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindíg ebben az időszakban aludtál eddig?Én a két ikerfiam óta átálltam a hajnali 2 órától reggel 8-ig alvásra.Azóta ha hamarabb fekszem le nem tudok csak nagy sokára elaludni.Az esti testmozgás általában nem tesz jót az alvásnak,de tisztelet az ezt válaszolónak,van akinek jó,de inkább felpörgeti a szervezet.Próbálj olvasni,kellemes zenét hallgatni,egy jó fürdőt venni levendula olajat belecsepegtetve,és nem enni lefekvés előtt 3 órával,akkor is csak könnyűt.Ha sehogy sem megy,keress fel egy alvás szakértőt.Egy kis növényi nyugtatót is kipróbálhatsz:Komló,macskagyökér,citromfű.Akár tea,akár tabletta.Remélem segiteni tudtam.
2011. jan. 11. 00:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Igyál egy üveg sört. Tartalmaz komlót. Nyugtató hatása van.
2011. jan. 11. 11:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Inkább természetes szerekkel próbálkozz először,az alkohol nem feltétlen tesz jót,főként ha egyáltalán nem szoktál egy csepp alkoholt sem inni,mint én.Ilyen esetben egy üveg sör is megdob,utána még úgy se alszol.
2011. jan. 11. 11:24
 5/6 A kérdező kommentje:

Korábban inkább éji manó voltam. Éjjel 2-3 előtt nem feküdtem le. De ez már legalább 1 éve volt. Azóta viszont úgy alszom, ahogy most. Viszont néhány hete, talán 1-2 hónapja, hogy képtelen vagyok KIALUDNI magam. Ha hullafáradt vagyok, akkor kidőlök és alszom, de akkor is éjjel megébredek. Azaz éber álomba kerülök. Hallom az óra kattogását is, amit korábban sosem. Nem fogyasztok semmi nehezen emészthetőt 2-3 órával korábban (lefekvés).

Szóval ötletem sincs igazából.

Köszönöm a tanácsokat, kipróbálok 1-2 dolgot, remélem beválik!

2011. jan. 12. 19:45
 6/6 o.w.a. válasza:
Én citromfűteát ittam és gyógyszertárban vettem citromfűolajat azt párologtattam. Nyugtató hatású, szerintem hasznos. Próbáld ki, hátha Neked is beválik.
2011. jan. 13. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!