Miért nem tudok rendesen aludni?
Már nem is emlékszem, hogy mikor kezdődött, de tudom, hogy nem volt mindig így. Már szabályosan utálom a lefekvést, mert egyszerűen nem tudok egy pihentetőt aludni. Ha fáradt vagyok, akkor elég hamar elalszom, de hajnali 2-3 körül felkelek és onnantól kell 2-3 óra mire visszaalszom, ráadásul legtöbbször arra kellek, hogy rettenetesen fáj a fejem és/vagy a nyakam, aztán akárhogy fordulok sehogy sem kényelmes és néha már sírni tudnék, mert olyan álmos vagyok, mégsem tudok visszaaludni, csak órák múlva. Ez már legalább 10 éve kínoz, de egy évben egyszer-kétszer van olyan időszakom, hogy ez pár napra elmúlik és rendesen végigalszom az éjszakát és kipihenten ébredek, de aztán kezdődik minden előröl. Már mindenfajta párnát és kombinációt kipróbáltam (kispárna, nagypárna, együtt a kettő, gyógypárna, párna nélkül...stb.), de semmi sem jó. Van, hogy egyszer azt hiszem, hogy sikerült megtalálni a megfelelő párnát, aztán pár nap múlva már nem tudok azon sem feküdni. A másik ami rettenetesen zavar, hogy nincs olyan éjszaka, hogy ne álmodnék valami oltári hülyeséget. Lehet, hogy mindenki mindig álmodik, de azért a körülöttem élők mind azt mondják, hogy ők este nem álmodtak semmit, vagy legalábbis nem emlékszenek rá. Én minden éjszaka álmodom többször is és mindre emlékszem.:( Nem is lenne ezzel baj, de olyan érzésem van, mintha az álmaim is lefárasztanának, nem tudom tőlük kipihenni magam, mert vagy arra kelek, hogy teljesen leizzadtam, vagy sírva fakadtam, vagy zihálok, vagy csak iszonyatosan ver a szívem. Másnál is van ilyen, vagy csak én vagyok ilyen selejtes?:( Vagy normális ez egyáltalán?
24/L
1. én vennék egy jó matracot, szerintem nem a párnával van gond, hanem a matraccal.
2. mennyit sportolsz? Próbáld ki, egy jó futás, úszás utána könnyű vacsi, és úgy fogsz aludni mint a bunda
Hát a matraccsere sajna nem megoldható, mert albérletben nem saját ágyunk van és az sem matracos.:( De egyébként ez az ágy kemény, de mikor hazautazom akkor puha ágyon alszom és ugyanez van.
A sportolás lehet jó ötlet lenne, mert nemhogy nem sportolok, de egész nap nem mozgok semmit, van hogy egy hétig a lakásban ülök, még sétálni sem megyek el. De tegnap is teljesen lefárasztottam magam, rengeteget mentünk mégis rosszabbul aludtam, mint általában. Plusz lehet, hogy most ez nem lesz túl érthető, de mikor túlságosan kimerülök, akkor annyira fáradt vagyok, hogy azért nem tudok elaludni.:S De akkor majd nekikezdek valami sportnak és meglátom, hogy mi lesz az eredmény.:)
A depresszió és pánikbetegség szerint nem valószínű, elég kiegyensúlyozott az életem, csak kisebb problémák vannak, ami a mindennapi élettel együtt járnak. De azért köszönök minden hozzászólást!
Ha még vannak új ötletek, azokat is szívesen fogadom!
"arra kelek, hogy teljesen leizzadtam, vagy sírva fakadtam, vagy zihálok, vagy csak iszonyatosan ver a szívem"
Szerintetek ez komolyan a matractól van?
ma 08:57-es válaszoló. Van abban valami, amit mondasz!:) Ha lefekvés előtt fáj a fejem és beveszek egy fájdalomcsillapítót, akkor viszonylag nyugodtabbak az éjszakáim, pedig egy fájdalomcsillapító nem feltétlenül kellene, hogy ezen változtasson. Még nem próbáltam semmilyen gyógynövényes teát sem mást. Te miket próbáltál? Miket tudnál javasolni?
Nem voltál orvosnál ezzel (nem is igazán tudom, hogy milyen orvoshoz fordulhatnék ezzel), nem is nagyon foglalkoztam vele, csak csendesen tűrtem, meg egyébként is a környezetemben mindenki félvállról vette, akinek meséltem, nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget, ezért is gondoltam úgy, hogy én vagyok a selejtes.:) Azért jó tudni, hogy más is küzd ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!