Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire "súlyos" a problémám?

Mennyire "súlyos" a problémám?

Figyelt kérdés

Lassan 20 éves vagyok, szó szerint, pár napon belül lesz a szülinapom. De valahogy félek tőle. Nekem a 20. év az már azt jelenti, hogy véglegesen felnőtt leszek, nincs tovább. De belül még mindig 16-17 évesnek érzem magam (szó szerint). Nem akarok felnőni, lehet hülyén hangzik, de jelenleg úgy érzem sose leszek képes "teljesen megérni". Van barátom, a szexuális életünk is rendben van, szóval bizonyos értelemben már felnőtt vagyok, de nagyrészben képtelen vagyok felfogni, hogy egyre több felelősséget kell vállalnom. Például, sose tudnám elképzelni, hogy leteszem a jogosítványt és autót vezetek, mert félnék, hogy balesetet szenvedek, ehhez konkrétan nem érzem magam elég érettnek. Meg azt se tudom magamról elképzelni, hogy munkát vállaljak és dolgozni kezdjek. És ezt most nem kényeskedésből mondom, mert szívesen elvégzek bármilyen munkát, és nem is azért, mert el vagyok kényeztetve. Hanem már előre félek, hogy a munkahelyen ha elrontok valamit, nincs kegyelem, és nincs garantálva a siker sem (legalább is így képzelem el). Túlságosan félénk vagyok,nem tudok az emberekkel normális "kapcsolatot létesíteni". Persze ez nem mindig van így, tudok vidám és laza is lenni, de ha "fontosabb" (pl. a főnököm) személyről lenne szó, tuti meg se bírnék nyikkanni se. Lehet rosszul tudom, és túl sokat aggodalmaskodok,de erről még nincs sok tapasztalatom. Nem tudom, mit kellene tennem,hogy végre "fel tudjak nőni".

Mellesleg, lehet emiatt is van, de lehet nincs logikai összefüggés a két dolog közt, de nem nézek ki 20 évesnek, volt olyan, hogy 15-nek néztek (elég vékony vagyok, az átlagosnál talán alacsonyabb, és kicsik a melleim is). Szerintetek mit kéne tennem? Majd idővel elfogadom a felnőtté válást, vagy valami komolyabb pszichológiai bajom van?

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!

2011. jan. 8. 05:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Kicsit túlértékeled az embereket.Attól,hogy a főnököd,még nem az Atyaúristen.A pozíciójának meg kell adni a tiszteletet,de emberileg semmi okod nincs tisztelni,csak ha kiérdemli.

Szerintem ami a legjobb lenne neked az egy küzdősport elkezdése,hogy testileg-lelkileg megkeményedj kicsit.

Vagy valami olyan sport,ami kihívást jelent és megtanít nyerni és veszíteni.

2011. jan. 8. 05:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Az elet egy jatek. Most kinottel mar a barbizasbol es elkezdodott a sakk jatszma pl.

Igy fogd fel, es ne a sikerre figyelj, hanem a jatekra. Tanuld meg a jatek szabalyokat ahhoz, hogy haladni tudj.

Dr. Joseph Murphy: A Tudatalattid csodalatos hatalma c. konyvei segitsegedre lehetnek.

2011. jan. 8. 07:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem pár napja volt a szülinapom, én is szintén 20 lettem, de mintha magamat olvastam volna... Teljesen ilyen vagyok én is. Szerintem ez nem valami nagy probléma. Legalábbis nekem milliárdszor nagyobbak vannak ennél, ez csak "hab a tortán".
2011. jan. 8. 11:17
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:) igen, biztos igazatok van, túlreagálom az egészet, csak most így a szülinapom előtt kicsit "bepánikoltam":) utolsó: megnyugodtam, hogy nem vagyok ezzel egyedül, bár nem örülök, hogy te is ezzel szenvedsz:/ remélem azért te is meg tudod oldani a problémáidat, én is igyekszem majd mindent megtenni ennek érdekében:)
2011. jan. 8. 15:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is így voltam vele régen, még akkor is, amikor 23 évesen dolgozni kezdtem. Kezdetben félénk voltam, ha valaki hozzám szólt, akkor azt se tudtam, hogy mi van. Féltem, hogy valamit rosszul csinálok vagy tönkreteszek. Meg ilyesféle dolgok, kb. amit te is írtál. Önbizalomhiány. Idővel mindez elmúlik. Az ember meg tudja szokni a dolgokat. Ma már ha kell, össze is veszek a főnökkel, hogy a saját igazam védjem.

Az egész amiatt van szerintem, hogy az ember fél az új dolgoktól. Nem csak te, hanem mindenki. Aztán idővel megismer dolgokat, hozzászokik az egészhez, és szerez egy kis önbizalmat. Onnantól megy minden, mint a karikacsapás.

Lényeg a lényeg, nincs semmi bajod, ez teljesen természetes. Nincs tennivalód ezen a téren, majd idővel minden kialakul.

26/F

2011. jan. 8. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!