Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudom kezelni a bipolár...

Hogyan tudom kezelni a bipoláris zavart?

Figyelt kérdés
Nem szedek semmilyen gyógyszert és nem is akarok. Van más megoldás?
2011. jan. 5. 00:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha valóban orvosilag megállapított bipoláris zavarod van, azon sajnos csak a gyógyszer segít.
2011. jan. 5. 10:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez ugyanolyan szervi baj, mint pl a cukorbetegség. Hogy hangozna, cukorbeteg vagyok, de nem akarok gyógyszert szedni....vagy magas a vérnyomásom, de nem kell a gyógyszer...
2011. jan. 5. 10:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Az elméd szülöttje, így rendelkezhetsz fölötte. Ajánlok nagyon sok mű-film-könyv foglakozik, az önkontrollal, a gondolkodás móddal... Ajánlom ami tetszik, kövesd azt.. többféle lehetőség is van.

De annyit azért hozzátennék hogy, sokszor 8 év kell a helyes dagnozis felállításához, ha még 25 nem múltál akkor tünetek egyezhetnek, de egyáltalán nem biztos hogy bajod is van...

2011. jan. 5. 10:56
 4/6 Legna ***** válasza:
75%

22 vagyok és bipoláris, évekig szenvedtem vele, az utóbbi 3 évben időszakonként szinte képtelen voltam ellátni magam, miközben nem értettem, hogy ez miért történik velem. Amikor jól voltam, túlságosan jól, irracionális dolgokat tűztem ki magam elé, ebből gyakran baleset és kórház lett a vége....persze azt gondoltam akkor, hogy ez csak véletlen és nem is éreztem fájdalmat, annyira "el voltam szállva".

Idén augusztusba egy újabb mély pont következett, amikor újra rossz gondolataim voltak magammal és a halállal kapcsolatban, csak most nem szólalt meg az a bizonyos hang (képletesen) hogy: -jaaj, úgysem tennék meg, ez vicc.....akkor végképp kiborultam, besétáltam a pszichiátriára, jelentkeztem a felvételnék, kitöltöttem pár tesztet, vártam fél órát....és onnan megváltozott az életem.

Az emberek el sem tudják képzelni, hogy egy bipoláris számára milyen megkönnyebülés "normális állapotban" élni.

Az órákon nagyon jól tudtam koncentrálni, lelkes voltam, kedves tudtam lenni az emberekkel, nem volt az az érzésem, hogy szinte fáj, ahogy beszélnek velem....és még nagyon sok pozitív változást hozott a GYÓGYSZER:

emellet szükséges a pszichoterápia is, de mindenféleképp kell egy olyan személy aki tisztában van a betegségeddel és aki szemmel tart.

A gyógyszer sem csodaszer, de megkönnyíti a gyógyulást és a lelki, szellemi megújulást.

Akik pedig olyan hülyeségeket írnak, hogy pozitív gondolkozás és hasonlók, kerüld el őket, mert ez többnyire olaj a tűzre és sohasem fogják megérteni mit élsz át.

Keress fórumokat, ahol hozzád hasonlók írnak az élményeikről, tapasztalataikról és ahol megvitathatod a problémáidat!!

2011. jan. 5. 18:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Látod, nyolc év kell csak ahhoz, hogy magad megállapítsd a diagnózist, de még akkor sem biztos. A doki fél óra alatt megteszi. Ír megfelelő terápiát.

Nem kell? Akkor maradsz,ahol vagy.

2011. jan. 5. 23:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Gyógyszer mindenképpen kell. Amíg nem kerülsz egy olyan állapotba, hogy el lehessen kezdeni a terápiát muszaj a bogyó
2016. ápr. 20. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!