Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az antidepresszáns pontosan...

Az antidepresszáns pontosan hogyan hat?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék, hogy pontosan hogyan és mennyi idö alatt hat.

A pszichológusom ajánlotta fel, hogy esetleg feliratna nekem antidepresszánst.. igazából sokszor rossz a kedvem és ezen lehetne javítani... mert így tanulni sincs semmi eröm..

Nem szorongok se semmi hasonló, régen volt ilyen de már elmúltak ezek maguktól, csak nagyon rossz kedvem szokott lenni.

2010. dec. 18. 13:37
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Direkt úgy írtam, hogy feliratTATNA.
2010. dec. 18. 16:59
 12/42 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, a kérdésedre válaszolva :

Javulás már van kb 2 hét múlva (a saját példámból kiindulva), de még fokozatosan hat, fokozatosan jobban leszel, kell pár hónap, míg tökéletesen kifejti a hatását.

2010. dec. 18. 17:00
 13/42 anonim ***** válasza:
74%

Többféle van, de az SSRI-k úgy hatnak, ahogy a nevükben is benne van: Szerotonin (boldogsághormon) visszavétel gátlók. Jobb lesz tőle a hangulatod, nekem kb. 5 hét után kezdett el hatni. A szájszárazságon kívül semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, így hízást sem. Alkoholt is simán fogyasztok mellette...sincs semmi bajom, ne félj tőle!

23L

2010. dec. 18. 17:31
 14/42 anonim ***** válasza:
Nekem megszüntette a tüneteimet.Nem lettem függő mert amikor éreztem már,hogy nem kell nem vettem be.Az elején egy kicsit bizonytalan lettem,de ez nem tartott sokáig.
2010. dec. 18. 17:32
 15/42 A kérdező kommentje:

ma 17:31: Nem félek töle egyáltalán. Most is szedek 2 gyógyszert naponta...

Csak nem vagyok benne biztos, hogy kellene-e nekem :/

2010. dec. 18. 17:47
 16/42 anonim ***** válasza:

A hízlalás meg nem érdekel.. jól jönne pár plusz kiló, mert akármit eszek nem hízok...

ez pajzsmirigy problémára is utalhat, ami depresszióhoz hasonló tüneteket is produkálhat.. a gyógyszer szedésének elkezdése előtt jó lenne megbizonyosodni róla, hogy esetleg nem ilyen probléma húzódik-e a háttérben.

2010. dec. 18. 22:24
 17/42 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom... végülis lehet van valami bajom.. de orvoshoz nem szívesen mennék :/
2010. dec. 18. 23:30
 18/42 anonim ***** válasza:
Antidepresszáns felírása előtt mindenképp kell egy teljes testi kivizsgálás!!!! Enélkül a pszichológusod sem irathat fel. Nem voltál ilyen átvizsgáláson, pajzsmirigy, és a többi?
2010. dec. 19. 12:14
 19/42 anonim ***** válasza:
orvoshoz senki nem megy szívesen, de van amikor muszáj..
2010. dec. 19. 14:37
 20/42 A kérdező kommentje:
ma 12:14: Legutóbb csak vértvételen voltam, de ott több dolgot is vizsgáltak.. Pajzsmirigyet nem tudom :/
2010. dec. 19. 15:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!