Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Furcsa hangok álmomban? Vagy...

Furcsa hangok álmomban? Vagy talán még sem furcsa és mégsem álmomban? (részletezés lent)

Figyelt kérdés

Többször előfordult már,hogy mikor kezdenék álomba szenderülni emberi hangokat hallok.Nem hiszem,hogy álom lenne,mert félig ébren vagyok.Nem rendszeres,ritkán fordul elő,de nagyon hátborzongató érzés.Nem tudom azonosítani a hangot,nem tudom,hogy férfi-e vagy nő.Nem értem,hogy mit mond,de határozottan emberi eredetűnek hallatszik.Ilyenkor felriadok és körül nézek,de nem próbál felébreszteni senki,a másik szobában is csönd van,nem TV és nem rádió.

Nem kábítószerezek,nem iszok alkoholt,nem dohányzok.Ellenben rossz alvó vagyok,rendszertelenül étkezem és stresszes az életem(a mai világban kinek nem az?)

Arról már olvastam,hogy bizonyos ételek fogyasztása elősegíti az álmok létrejöttét.Talán erre is létezik valami hasonló,kézzel fogható magyarázat.

Mi okozhat még hasonló hallucinációkat?

Azért ebbe a kategóriába írom az ezotéria helyett,mert reális/tudományos válaszokat szeretnék kapni.Ha ezek nem segítenek,akkor jöhet a hókusz-pókusz.

A válaszokat előre is köszönöm!

2010. dec. 13. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Én ismétlődő távoli zajokat hallok félálomban. Zuhany hangját, szurkolást meccsnézés közben, csapcsöpögést...
2010. dec. 13. 19:36
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Nekem is ez volt/van, nekem a pánikbetegség miatt :( Egy időben jelentkezett vele. Volt hogy ugyan így félálomban valaki mintha megkérdezte volna, hogy "alszol már?" és én felkeltem hogy "nem"...de basszus nem volt ott senki. Több pánikbeteggel beszéltem már és nekik is tünetük ez. Van aki effekteket hall elalvás előtt, például elektromos kisülést. Van akinek a füle cseng. Sajnos ezt az agyunk műveli velünk, a stressz, a kimerültség, a félelem miatt. Van ami védekező funkciója az agynak, csak ez nekünk rossz.
2010. dec. 13. 21:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Teljesen normális jelenség (hypnagogikus hallucináció). Az okát nem tudják egyértelműen, de gyakori és nem utal semmiféle betegségre.
2010. dec. 14. 17:47
 4/7 anonim ***** válasza:

tegnap 21:08

Ehhez nem kell pánikbetegség, a két dolog teljesen független egymástól.

2010. dec. 14. 17:48
 5/7 anonim válasza:
58%
Én is hallok hangokat és ugyan úgy félálomban. Például ma is, mikor lefeküdtem délután egy kis pihenésre, félálom helyzetbe kerültem és úgy hallottam, mintha közvetítenének a tv-ben. De nagyon frappáns, kigondolt mondatokkal, melyeket meglátásom szerint saját magam nem tudnék összehozni. Lehetséges, hogy mindezt agyunk művelné?
2011. jan. 17. 15:53
 6/7 anonim válasza:
Nekem pont most volt és ez volt az első alkalom olyan hangokat hallottam mintha azt mondta volna hogy nem tudok mozogni engedjetek ki és ráadásul talán többen is voltak es közben nyitva volt a szemem és még láttam
2014. okt. 5. 04:26
 7/7 SZIGGISZ válasza:
Nekem nagyon régen volt ilyen, még 9-10 éves koromban. Olyan volt hogy női meg férfi hangok gúnyosan ismételgettek mondatokat,hát,a fejemben. Egy idő után nem bírtam és sokat sírtam.2hétig tartott. Most évekkel később megint elkezdődött azzal a különbséggel,hogy nappal is. Pl. Doga írás közben is hallom őket és nem bírok koncentrálni. És az a beteges, hogy lassan már a SAJÁT hangomat amikor megszólalok gúnyosnak hallom vagy a tanárokét mint az 'álomban'. És én már félek. Valami bajom van? Stresszelek?
2017. máj. 6. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!