Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi bajom lehet? Személyiségzavar?

Mi bajom lehet? Személyiségzavar?

Figyelt kérdés

Gyakran vannak szélsőséges hangulatváltozásaim, de olyannyira, hogy egyik pillanatban boldog vagyok, jól érzem magam, aztán meg már már öngyilkos hajlamom, van, hogy senkinek sem vagyok fontos ezen a világon, senki sem hív, senki sem keres, kinek hiányoznék ha meghalnék ilyenek.

Társaságban meg tök más: mintha egy másik ember lennék, mindenkivel dumálok, én vagyok a központban, igazi nagydumás leszek amit most pl. el sem tudnék képzelni magamról de amint oda kerülök, akaratlanul is előjön belőlem.

Most akkor ez miért van? miért nem tudok mindig vidám, optimista, és élettelteli lenni???

19/F

2010. dec. 13. 00:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mintha csak magamat hallanám :O Igaz öngyilkos hajlam azért sok :D
2010. dec. 13. 00:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Általában azoknál szokott ez előfordulni, akik maximalisták a tanulásban, vagy a munkájukban. Úgynevezett zsenik abban amit csinálnak. Túlhajszolt idegrendszerre utal ez a probléma. Ingadozó hangulat, nagyon lent és nagyon fent, ez még előjele lehet egy mély depinek, amiből piszok nehéz kimászni. Keressni kell a középutat, mindig legyen idő tartalmas pihenésre, alvásra, mert az agy csak pörög,pörög, és a nagy pörgésbe belefárad. Mindig csak egy dologra koncentráljunk, ami éppen az adott feladat. Nem kell a gondolatoknak csapongani. Mint te is kedves fiatalember a hormonok változása bizony nagyon jelen van esetedben. Nem vagy még felnőtt, de gyerek sem. Ha mégsem boldogúlsz keress fel pszichiátert.
2010. dec. 13. 00:40
 3/11 anonim válasza:
Nagyon bölcs vagy de hogy az ilyen hangulatváltozásoknak semmi köze a munkához és az iskolához, az biztos.
2010. dec. 13. 00:48
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem leginkább az van, hogy egy 19 éves fiatal vagy, az ebben a korban jellemző szélsőséges, lobbanékony, labilis személyiséggel.

Ha annyira szélsőséges a hangulat-ingadozásod, hogy veszélyes méreteket ölt (összeveszel számodra fontos emberekkel, dührohamaid vannak, nem tudsz odafigyelni a tanulásra, vágod magad vagy öngyilkos gondolataid vannak, rosszul vagy stb.), akkor menj orvoshoz, éppen személyiségzavar is lehet, bár ennek kicsi a valószínűsége és nem önmagad fogod diagnosztizálni, meg nem is az itteni válaszolók.

2010. dec. 13. 02:04
 5/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, és ez csak egy felvetés volt, neten találtam a betegség leírását, és úgy vettem észre bizonyos mértékben igaz rám.

Tanulásban maximalista? Ponthogy ellentéte....:S

Viszont a túlhajszolt, túlpörgött élet az biztos.

Nem tudom magam kipihenni annak dacára sem hogy hétvégente 10-12 órát alszok naponta. (hétközben meg alig 3-4 órát)

2010. dec. 13. 08:18
 6/11 anonim ***** válasza:

Akkor tuti ez a baj. Próbálj többet aludni, biztos segít. Amúgy meg ez szerintem több embernél van, ha egyedül vagyok példádul én is szoktam szomorú dolgokon gondolkodni. Buliban meg partyarcoskodok...:P

Esetleg, ha gondolod, keress fel egy orvost, meg tudja mondani.

2010. dec. 13. 08:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Egy 19 éves már nem kamasz. Inkább bipoláris lehetsz.
2010. dec. 13. 12:09
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is bipoláris,ha lehet foglald le jól magad,hogy esténkét úgy feküdj le,hogy jaj de elfáradtam.Sportolj sokat!!!
2010. dec. 13. 19:27
 9/11 anonim válasza:
SZerintem a felnottevalas idoszaka ez. 18-20 eves koromban nekem is voltak ilyenek, es nem csak nekem. Vegtelen szomorusag fogott el sokszor, nem lattam a jovot, az elet ertelmet, sokszor gondoltam arra, hogy ongyilkos leszek. Aztan szepen elmult, lassan. Testi tunetei voltak, eros hajhullasom volt, de az is elmult. Probaltam elfogadni dolgokat. Azota sok ev telt el, ngyon sok szep es rossz dolog is tortent velem, DE sosem szeretnek ongyilkos gondolatokkal kuzdeni. A jovot most se latom, sosem tudhatom mi lesz velem, de pont ezert szep az elet:) Egy korforgas, egyszer fenn-egyszerr lenn. Mindenre van megoldas. Probalj tobbet kinn tartozkodni, esetleg kezdj valamimt sportolni (ne keress kifogasokat). Egy futassal, egy jatekkal boldogsag hormonok szabadulnak fel, plussz a testnek is jot tesz. Tegy egy setat. menj szankozni, hogolyozni, futni, setalni, nevetni, tancolni. Es neha maradj egyedul is, pihenj, relaxalj. Ja es gondolkozz pozitivan:)
2010. dec. 13. 19:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Túl vagy azon a koron, hogy mindent a változókorra fogjunk.
2010. dec. 13. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!