Mit lehet tenni általános (kritikákkal, eseményekkel szembeni) lelki túlérzékenység ellen?
Figyelt kérdés
Nem elsősorban gyógyszerre kérdezek rá, hanem bármi egyéb hasznos módszerre (gyógynövények, erősítő szerek, hozzáállás, viselkedés és hasonló, de konkrét javaslatokra).2010. dec. 11. 10:12
1/3 anonim válasza:
Pozitív hozzáállás. Van sok ilyen könyv, talán a neten is találsz vmit.
2/3 anonim válasza:
Hát én is "ebben szenvedek", tehát lehet hogy kissé vak vezet világtalant értékű lesz a hozzászólásom. Szóval én avval próbálom kezelni, hogy kiírom magamból a dolgokat (mondjuk változó mekkora sikerrel). Pl. ha valami konfliktusom van valakivel és tudom, hogy nekem van igazam, mégis nagyon letör a másik áskálódása, rosszindulata, akkor leírom objektíven a történteket, és elgondolkodom rajta. Ilyenkor néha jobban megvetem az illetőt, és nem magamat sajnálom.. (tudod, ilyen "ekkora hülyének mit számít a véleménye?!" fen hanggal) Könnyebb rajta ezután túllépni.
De az is jó, ha valami jóbarátoddal át tudod beszélni az ilyen eseményeket, kritikákat, amit egyedül nehezen emésztesz meg.
Szóval a kiírás, vagy a kibeszélés módszerét támogatnám.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!