Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A futol "butulhat" az ember?

A futol "butulhat" az ember?

Figyelt kérdés

Tavaly volt alkalmam 4-szer kiprobalni ugynevezett "legalis" fuveket. Legalis fuboltban vettuk, osszekevertuk rendes dohannyal, es ugy szivtuk. Kb 5 szalat szivtam el a negy alkalom alatt, s folyamatosan cigiztem is kb 2 even keresztul.

Egyre inkabb ugy erzem, hogy butultam. S ez kb azota van, miota kiprobaltam ezeket a fuveket.

Az utolsot januar elejen szivtam, a cigit pedig leraktam aprilisban.

Regebben konnyen megjegyeztem dolgokat, konnyebben tanultam, jobb volt az emlekezotehetsegem, de miota kiprobaltam ezt a fuvezest hulyebbnek erzem magam, ugy erzem nem fog az agyam, nem tudok tanulni.

Lehetseges, hogy ezek a fuvek miatt az egesz?

Tehetek valamit azert, hogy visszanyerjem a regi enem?

20L

2010. nov. 30. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:

Minden káros dologtól butul az ember (az alkeszok között is milyen sok szétcsúszott ember van).

A nikotin évek alatt ugyan, de kitisztul a szervezetből.

Sportolj v.mit, az fokozza az összes szerv működését. Ami, pedig, a legfontosabb: ne drogozz soha többet!

2010. nov. 30. 20:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Bár nem értek a drogokhoz, de szerintem keveset szívtál ahhoz, hogy ártson. Lehet, hogy inkább a cici ártott meg. Apukám amikor letette a cigit, sokkal jobban fogott az agya. A cigi beszűkíti az ereket, aztán lehet, hogy amúgy is hajlamos vagy az ilyesmire, aztán a cigi rátett. menj el a háziorvoshoz, az is, lehet, hogy csak vitamin hiány, menj el vérvételre.
2010. nov. 30. 20:34
 3/10 A kérdező kommentje:

Babat varok, nemsoka meg kell szulessen. Es ugy elkezdtem neki mar most olvasni, hogy "szokjam" a meselest... es olyan, mintha diszlexias lennek... Alig tudok olvasni...

Egy eve egyetemista voltam, abbahagytam a Baba miatt is, meg hat, eleg szar eredmenyeim lettek... Sokat tanultam, de megse szokott az agyam a szakszavakhoz... Maskor ezzel nem volt baj... Nagyon jol fogalmaztam mindig is, szovegertes is nagyon jol ment, a vizsgaimon megis megbuktam, mert egyszeruen, nem jutott semmi ertelmes az eszembe...

S mar a szamolassal is bajom van... Regen matek versenyen megyei szinten elso voltam, orszagosban pedig benne voltam az elso 40-ben, ami eleg jo eredmeny, am ma reggel szamologep kellett ahhoz, hogy kiszamoljam mennyi 23-16...

Nyelvet szeretnek tanulni, meg is tanulok 10 szot, s 3 ora mulva mar semmire nem emlekszek...

Szet van csuszva az agyam...

Milyen orvost lenne erdemes felkeresnem? Vagy a haziorvos is tudna jo tanacsokat adni?

Koszonom a valaszokat!

2010. nov. 30. 20:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy depressziós lettél, mert mentális problémát az arra hajlamos emberekből egyetlen alkalom is kihozhat. Négy alkalom azért tényleg nem olyan sok, szerintem inkább pszichés gond lehet a háttérben. Én egyszer füveztem, de utána úgy szétcsúsztam, hogy megbuktam az összes vizsgán.:( Rájöttem, hogy a depresszióra való hajlamom nem jön ki a fűvel.
2010. nov. 30. 21:03
 5/10 A kérdező kommentje:

Elegge hajlamos vagyok a depressziora, s mar elore fel vagyok keszitve egy jo kis szules utani depressziora...

Volt azota kb ket "pszichiatriai hiszteria"-s rohamom, amikor azt hiszem kepes lettem volna kart tenni magamban, s a paromban is(sokat vitatkoztunk/vitatkozunk)...

Ha igy belegondolok, lehet ez is az oka a "butulasnak". Kene keressekegy pszichologust? Ernek vele valamit...?

2010. nov. 30. 21:24
 6/10 anonim ***** válasza:

"A futol "butulhat" az ember?"

A fű, ha nagyon sokat használják, elbutítja az embert és a személyiségét alaposan eltorzítja. Akárcsak a többi drog vagy az alkohol. A dohányzás nincs ilyen hatással.

De néhány szál füves cigitől nem fogsz elbutulni, ahogy mondjuk egy berúgástól sem.

Ha úgy érzed, hogy romlott az emlékezőképességed vagy a koncentrációd, vagy egyéb problémád van, akkor fordulj orvoshoz. Hiánybetegségtől az egyszerű őszi fáradtságig bármi lehet a háttérben, de komolyabb betegség is. Az alkalmi füvezés a legkevésbé.

Ha babát vársz, annak számtalan pszichiátriai következménye van.

Háziorvoshoz kell menni, aki majd megírja a beutalókat szakorvoshoz.

2010. dec. 1. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:
28%
A fűtöl van. Igen jól érzed sajnos, attol meghülyülhet az ember, ilyen tompa agya lesz. A nikotintól biztosan nem volt, az növeli az intellektuális képességeket, bár ezt manaság nem említik, mert nem divat cigzni.
2010. dec. 2. 07:26
 8/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Mindenkepp szeretnek kezdeni magammal valamit, szeretnek tovabbtanulni, nyelveket tanulni, de egyszeruen egy ideje nem megy... Lassan egy eve mintha csak mennek lefele a lejton! Fuvet eletemben eloszor napra pontosan egy eve szivtam, utoljara pedig januar kozepe fele. Akkor korul voltak a szessziovizsgak, s mindegyiken megbuktam(potvizsga mind sikerult, de keserves kinok kozott...) Nehezen megy a fogalmazas, a szakszavak tanulasa, ha meg is tanulok nehany szakszot a tanulmanyi esszebe alig tudom belefuzni... Regen vagott az eszem mint a borotva, most meg...

A haziorvosomnak emlitettem ezt, de csak annyit mondott, hogy "nincs ott semmi baj", csak a stresssz miatt van... De tudom, hogy valami nem ok...

Szerintetek van ertelme felvennem a kapcsolatot neten egy pszichologussal? Megirnam neki a problemam, es hatha tudna segiteni... (Mivel erdelyi vagyok, itt nem nagyon talalok magyar pszichologust... Egy romannal se lenne problemam, eleg folyekonyan beszelek, de magyarul megiscsak jobban tudnek kommunikalni...)

Helyre kell szednem magam, mert a Babanak szuksege lesz ream...

2010. dec. 2. 11:23
 9/10 anonim ***** válasza:

ma 11:23

Ha jól értem, 2009 decemberétől 2010 januárjáig terjedő időszakban elszívtál néhány füves cigit.

Annak elég kicsi az esélye, hogy ettől leromlottak a szellemi képességeid, persze nyilván sohasem lehet kizárni, hogy valami mérgező anyag keveredett a cigibe, ami agykárosodást okozott, hiszen illegális dologról van szó és nem éppen laboratóriumi tisztaságú.

Szóval szerintem rossz nyomon vagy, ha a füves cigi hatásának tulajdonítod ezt az egész problémát (ettől függetlenül igaz marad, hogy aki ad magára, az ne szívjon füvet).

Pszichológushoz meg szépen el kell menni, és egyáltalán nem fog visszautasítani, mert pont az a dolga, hogy mentális problémákkal küszködőkön segítsen.

Vagy ezerféle oka lehet a panaszaidnak. Testiek és lelkiek egyaránt. Ki kell vizsgálni.

2010. dec. 2. 14:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, van ilyen ismerősünk. Szó szerint mesterségesen kialakította így magának a skizofréniát...
2010. dec. 7. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!