Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyesmi veletek is előfordul?

Ilyesmi veletek is előfordul?

Figyelt kérdés
Már régóta, talán 3-4 éve előfordul,hogy ha valami viszonylag fontos dolgot csinálok, nagyon meginog az önbizalmam. De nem muszáj ennek túl fontosnak lennie.. Ha például anyum azt mondja,hogy vigyem ki a megmaradt csontokat, meg egy kis kutyakaját a kutyánknak, de "el ne ejtsem" Akkor átfut az agyamon a gondolat,hogy mi lenne ha hozzávágnám a falhoz.. Vagy mi lenne ha ráönteném a kutya fejére.. És nem értem, mitől van ez. Aztán csak azon jár az agyam,hogy jaaaj nehogy megtegyem, stb.. Ez kényszergondolat? Vagy mégis mi ez? Lehet mondani,hogy "belém bújt a kisördög"
2010. nov. 30. 10:08
 1/3 Nostro the overlord ***** válasza:
Ilyen van nálam is... nem igazán zavar mert nem szoktam megcsinálni. Én azon szoktam gondolkodni, hogy mi lenne ha azt a nyomorék csávót ott az utcán egyszer csak pofánrúgnám :D de amíg nem csinálod meg addig mindegy.
2010. nov. 30. 10:20
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyszerű gőzkieresztés.
2010. nov. 30. 11:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Mindenkinek vannak ilyen gondolatai. Nevezheted kényszergondolatnak is, ha szeretsz címkézni.

Csak onnantól betegség, ha bajokat okoz neked (pl. állandóan félsz, hogy valami hülyeséget csinálsz, vagy tényleg megcsinálod, amit az "ördög" javasol).

2010. nov. 30. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!