Hogyan lehet elkerülni, h az embert ne vigyék pszichiátriára?
hát szerintem először kitöltetnek veled vmi tesztet , és ha nincs komolyabb bajod akkor nem fektetnek be csak azért mert a szüleid " nem bírják a viselkedésed"
a tesztek meg annyi hogy válaszolsz pár kérdésre , semmi különös
"kitöltetnek veled vmi tesztet"
Milyen tesztet? A pszichiáter ideggyógyász, mint orvos vizsgálja meg, és kikérdezi a hozzátartozókat. Begőzöltek mert nem bírják a viselkedésemet? És te mit csináltál?
az a baj, h voltunk mi már pszichológusnál párszor... És oké, csináltam, meg minden, de az, h befektessenek, az kizárt.
Nem is igazán az a baj, h szégyen, vagy nem szégyen (bárnem tudom, mit csinálnék, ha ez kiderülne), hanem hogy a magam szemében hogy tudom ezt lerendezni.
Az orvosok ehhez nyilván jobban értenek, mint én. Azt mndták, terápia januártól. Addig nem húztam ki, és ezért akarják- habár, ha a szüleim nem hívják őket újra, természetesen nem lenne baj. De befektetni, ez szerintem túlzás. Rengeteg ember depressziós, azért mert speciel most jött ki (15 körül vagyok)... Mindegy, a lényeg, hogy nem lehet ez ellen valamit csinálni? Amíg nem vagyok 18, semmi jogom sincs az ilyen esetekben?
A természetes és a kóros eldöntése orvosi, pszichológusi feladat. Ezt nem fogod tudni magadról megállapítani.
15 éves vagy, egyenlőre gyermekpszichiátriára tudnak vinni, ahol sokkal jobbak a körülmények, mint a felnőtt osztályokon. Ok nélkül feleslegesen biztosan nem fognak benn tartani. Ne higgy az antipszichiátria szövegeknek, mert komoly üzleti háttér van a duma mögött és a töredéke nem igaz, amit terjesztenek.
A problémádat így netről nem tudjuk megállapítani, ha bipoláris depresszió valóban, akkor azt haladéktalanul kezelni kell. De lehet más is hasonló tünetekkel.
Jobbulást és ne félj, nincs mitől!
Elmentünk a témától, nem arra kérlek titeket- habár tök jó fejek vagytok, és köszönöm- h megmondjátok, mi bajom, hanem h erre nincs-e valami szabály, h ha én nem akarom, akkor nem lehet, vagy nem tudom..
De tényleg köszönöm mindenkinek.
Ha nagykorú vagy és beszámítható, emellett nem áll fenn öngyilkossági veszély, akkor te döntesz, hogy vállalod-e a kezelést vagy sem.
Te még fiatalkorú vagy, egyelőre nincsen beleszólásod. Az orvos viszont csak akkor fog kezelni, ha valóban kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!