Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet elkerülni, h az...

Hogyan lehet elkerülni, h az embert ne vigyék pszichiátriára?

Figyelt kérdés
Anyámék begőzöltek, mert nem bírják a viselkedésemet- depresszió, asszem- felhívták a pszichiátriát, mennem kell kezelésre, majd ott eldöntik, hogy befektetnek-e vagy sem. Mivel még nem vagyok 18, nem elvileg tehetek semmit. Tényleg nem? Tud valaki segíteni?
2010. nov. 28. 16:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
figyu, ha bajod van, akkor tényleg jobb lenne, ha befeküdnél. nem szégyen az, bárkivel előfordulhat, és te is jobban leszel. habár én a gyógyszerek ellen vagyok, inkább a beszélgetés és a terápia
2010. nov. 28. 16:34
 2/11 anonim ***** válasza:

hát szerintem először kitöltetnek veled vmi tesztet , és ha nincs komolyabb bajod akkor nem fektetnek be csak azért mert a szüleid " nem bírják a viselkedésed"

a tesztek meg annyi hogy válaszolsz pár kérdésre , semmi különös

2010. nov. 28. 16:34
 3/11 anonim ***** válasza:

"kitöltetnek veled vmi tesztet"

Milyen tesztet? A pszichiáter ideggyógyász, mint orvos vizsgálja meg, és kikérdezi a hozzátartozókat. Begőzöltek mert nem bírják a viselkedésemet? És te mit csináltál?

2010. nov. 28. 16:41
 4/11 anonim ***** válasza:
42%
Nana! Psichiátriára ne! Aki egyszer odakerül, annak annyi! Ezer példa igazolja. Óriási a visszaesés esélye.
2010. nov. 28. 16:46
 5/11 A kérdező kommentje:

az a baj, h voltunk mi már pszichológusnál párszor... És oké, csináltam, meg minden, de az, h befektessenek, az kizárt.

Nem is igazán az a baj, h szégyen, vagy nem szégyen (bárnem tudom, mit csinálnék, ha ez kiderülne), hanem hogy a magam szemében hogy tudom ezt lerendezni.

Az orvosok ehhez nyilván jobban értenek, mint én. Azt mndták, terápia januártól. Addig nem húztam ki, és ezért akarják- habár, ha a szüleim nem hívják őket újra, természetesen nem lenne baj. De befektetni, ez szerintem túlzás. Rengeteg ember depressziós, azért mert speciel most jött ki (15 körül vagyok)... Mindegy, a lényeg, hogy nem lehet ez ellen valamit csinálni? Amíg nem vagyok 18, semmi jogom sincs az ilyen esetekben?

2010. nov. 28. 16:46
 6/11 A kérdező kommentje:
Igazából nem is tudom, mit csináltam... Fel akartam hívni magamra a figyelmet, és olyanokat mondtam párszor, h nem megyek be a suliba. És ezután nem vettem fel a telefont... meg ilyenek. Durván beszéltem a tesóimmal, stb, áltlában reggelente meg esténként kiborulok, de vannak nagyon feldobott napjaim is- asszem ez a bipoláris depresszió, de kamaszoknál a hangulatváltozás tök természetes, nem??
2010. nov. 28. 16:48
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

A természetes és a kóros eldöntése orvosi, pszichológusi feladat. Ezt nem fogod tudni magadról megállapítani.

15 éves vagy, egyenlőre gyermekpszichiátriára tudnak vinni, ahol sokkal jobbak a körülmények, mint a felnőtt osztályokon. Ok nélkül feleslegesen biztosan nem fognak benn tartani. Ne higgy az antipszichiátria szövegeknek, mert komoly üzleti háttér van a duma mögött és a töredéke nem igaz, amit terjesztenek.

A problémádat így netről nem tudjuk megállapítani, ha bipoláris depresszió valóban, akkor azt haladéktalanul kezelni kell. De lehet más is hasonló tünetekkel.

Jobbulást és ne félj, nincs mitől!

2010. nov. 28. 17:21
 8/11 A kérdező kommentje:

Elmentünk a témától, nem arra kérlek titeket- habár tök jó fejek vagytok, és köszönöm- h megmondjátok, mi bajom, hanem h erre nincs-e valami szabály, h ha én nem akarom, akkor nem lehet, vagy nem tudom..

De tényleg köszönöm mindenkinek.

2010. nov. 28. 17:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a páciens döntené el az ilyesmit, nem számít, hány éves.
2010. nov. 28. 19:08
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagykorú vagy és beszámítható, emellett nem áll fenn öngyilkossági veszély, akkor te döntesz, hogy vállalod-e a kezelést vagy sem.

Te még fiatalkorú vagy, egyelőre nincsen beleszólásod. Az orvos viszont csak akkor fog kezelni, ha valóban kell.

2010. nov. 28. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!