Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon bánt, hogy ilyen...

Nagyon bánt, hogy ilyen vagyok! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A történet röviden:a mindent elsöprőnek hitt nagy szerelem számomra hatalmas csalósással végződött. Rájöttem, hogy a párom 5 éven át hazudott nekem. A szakítás után kb.1 évvel furcsa dudort kezdtem érezni a torkomban. Voltam orvosnál, de nem talált semmit, azt mondta valószínűleg lelki eredetű. Egy idő után már annyira durva volt, hogy úgy éreztem megfulladok, és folyamatos hányingerem volt. Aztán kaptam egy hírt, hogy az exemet szörnyű dolog érte, és a dudor a torkomról pikk-pakk elmúlt, mintha csak elégtétel lett volna ez számomra! Eltelt kb. fél év tünetmentesen, és most megint mintha érezném. Lehet azért, mert a gyanútlan ismerőseim, fecsegtek megint az exemről? Én már nem akarok vele foglalkozni, miért nem tudom lezárni a múltat? És ami a legfontosabb ebben a dologban: van egy új kapcsolatom kb.1 éve, és érzem, hogy képtelen vagyok 100%-ig oda adni magam. Nagyon szigorú vagyok a mostani párommal, sokszor piszkálom, felnagyítom a legapróbb hibáit is, pedig nem akarom bántani, nem ezt érdemli. Ő soha nem csapna be. Szerintetek mit tegyek? Kihez forduljak? Menjek el pszichológushoz? Hogyan tehetném jobbá az életünket? Attól félek, hogy a hülyeségem miatt elveszítem őt!
2010. nov. 19. 04:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez a gombócos dolog nekem is volt. Azt bizonygattam az orvosnak, hogy ott valami növekszik. Mindenféle kivizsgálás ellenére nem találtak ott semmit. Így már belátom én is, hogy lelki eredetű ez a gombóc. Ez egy éve volt, ma már nem érzem. A te fejedben neked kell rendet rakni. Sajnos ezt is már tapasztalatból írom. Nekem nem segített a pszihológus. Én magamnak nagyon sok kérdést tettem fel, mintha kívülálló lennék. Ezekre meg is válaszoltam magamnak. A lényeg az, hogy választás elé kell magad állítani. Pl: Tudnék még vele élni? - Nem. Akkor le kell őt zárnom. Megtörtént, ami történt, de már nem vele vagyok. El akarom veszíteni a mostani párom? - Nem! Akkor miért bánok vele így? Szeretem egyáltalán? - Igen, szeretem! Ő is szeret. Akkor miért nem ebben a kapcsolatban gondolkozom?? Vége a másikkal. Erre az életre kell koncentrálnom, ezt a kapcsolatomat kell jól megélni. Lehet még a régivel bármi is? NEM! mert megszívatott. Akkor nincs miért keseregnem, én jobb férfit érdemlek, mint az előző volt. Nem is akarok rágondolni, csak előre nézni és így erősíteni a mostani kapcsolatot. Kb. így néz ki nálam ez a beszélgetés, többnyire olyan kérdésekkel feltéve, amire határozott igen vagy nem a válasz. Ha eldöntöd, hogy nem, akkor ahhoz tartsd magad.

Lehet, hogy hosszú lett a válaszom, de így tudom leírni, ami talán segíthet neked. Én ezt a módszert olvastam valahol és nekem bevált. Mert én sem tudtam lezárni a régi életem. Pl. nekem a válás is szóba került. A legsarkalatosabb kérdésem, amiben döntenem kellett, hogy tudok-e nélküle élni? Erre csak azt tudtam mondani, hogy nem. Amikor kimondtam, akkor már csak azzal foglalkoztam, hogy akkor hogyan tovább?, mit tehetek meg a kapcsolat rendezéséért. Mert már csak ez az út maradt számomra. Minden sértettségemet fel kellett dolgoznom, megkerestem a miértekre a választ. És megnyugodtam.

Együtt vagyunk 25 éve:), nem bántam meg.

Remélem, segítettem.

Én a helyedben a mostani kapcsolatodra koncentrálnék, de ezt te döntsd el.

Jaj, de sok kérdés merül fel bennem, amit a helyedben most a fejedhez vágnék. Bocsi, de ezt tényleg olyan stílusban kell, mint ahogy Csernus csinálta. (mostanában nem látom a műsorát.)Kívülállóként nézd meg a problémádat!

2010. nov. 19. 05:40
 2/10 anonim ***** válasza:

Előző jól megfogalmazta, grat. neki :)

Bár nem jártam pszichológushoz, de úgy gondolom, hogy ezeket tényleg a te fejedben kell rendbe tenni, a pszichológus legfeljebb rávezet a módszerre. De az előző módszer elég jól hangzik.

Jó lenne, ha a pszichológus, csak bemászna az agyunkba és mindent helyre tenne. De ez tényleg magadon múlik, a te fejedben dől el.

2010. nov. 19. 12:46
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, már ezzel is sokat segítettetek, hogy egyáltalán válaszoltatok!! Mindenképpen kipróbálom a módszeredet, hátha nekem is segíteni fog! Azt tudom, hogy minden fejben dől el... de sikerülni fog, tudom!!! :)
2010. nov. 19. 13:51
 4/10 anonim ***** válasza:
A gombócot depi, szorongás, pánik okozhatta. Ha visszatért, az azért volt, mert először sem kezelték. Így lesz majd most is, ha csak (saját)erővel akarod legyűrni. Sajnos ez a betegség az agyban csinál kémiai elváltozást is, amit csak akarattal nem lehet visszaállítani. Ehhez kell a gyógyszer, amit csak pszichiáter adhat. Mindössze egy beszélgetés alapján. Ez a kivizsgálás. Tehát gyógyszer és akaraterő. A parancsolós módszert én is magamon alkalmaztam, de nem a Csernus miatt. Ki nem állhattam a nagyképű stílusát, és nem is nagyon néztem. Egyébként én azt gondoltam, magam találtam ki, és nagyon jól bevált. De látom, kicsi a világ.
2010. nov. 19. 23:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell gyógyszer, az első válaszolónak is sikerült gyógyszer nélkül! A kémiai változás gyógyszer nélkül alakult ki, akkor vissza is tud fordulni a dolog.

Tényleg kicsi a világ, ez a módszer másnak is bevált.

A gombócérzést stressz is okozhatja, ha elmúlik a stresszes helyzet, akkor megszűnik a gombóc. Nem kell ahhoz a pszihiáter receptje!

2010. nov. 20. 13:50
 6/10 anonim ***** válasza:

" A kémiai változás gyógyszer nélkül alakult ki, akkor vissza is tud fordulni a dolog."

Igen bölcs mondás!

Ha a bögre segítség nélkül esett ki a mosogatóból, és összetörött, akkor magától összeáll, és visszamászik. Persze, erős akarattal.

2010. nov. 21. 13:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló!

A hasonlat azért nem annyira jött össze! Nem gondolod tán, hogy csak és kizárólag gyógyszerrel lehet meggyógyulni a depiből? Le vagyok döbbenve! És gondolom, diplomás vagy...

2010. nov. 21. 20:56
 8/10 A kérdező kommentje:
Mindenképpen gyógyszer nélkül szeretném orvosolni a problémát!! Nem vagyok híve a gyógyszerezésnek, főleg az ilyen jellegűeknek!
2010. nov. 21. 21:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Szurkolok neked Kérdező, menni fog!

Én már túl vagyok a "pszihológuson", nekem nem segített.

Még bajba is kerültem miatta, mert visszaélt az adataimmal.

Ne kérdezd, hogy hogyan, mert nem én jelentettem fel, de a bíróságra be kellett mennem tanúként.

2010. nov. 21. 21:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, és a bátorítást!! Nagyon jól esik, esküszöm jobban érzem magam! :D
2010. nov. 23. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!