Dadogásra van gyógymód?
Nagyon régóta szenvedek már ez miatt és sok mindent kipróbáltam már pl a Kineziológiát is,de sajnos tartós eredményt nem hozott!
Ezért teszem fel itt a kérdést hogy valaki hátha tud rá tartós megoldást!
Hát nagyon rossz lehet :S
Mivel én ehez nem értek értelmetlen dolgokat nem akarok mondani :S
Tanácsolni annyit tudnék, hogy próbáljatok meg lassan beszélni ne gondoljatok a dadogásra.
írjatok le valamit egy papírra olvassátok el, majd mondjátok el lassan úgy h nem néztek a papírt.
Hátha segít , de szerintem próbáljatok meg lassan beszélni, és koncentrálni.
Kedves válaszolók!
A lassan beszélés nem segít a dadogáson! Ha valaki utána olvas, ez nem azért van, mert a dadogó gyorsan beszél.
ez egy idegi defektus, ami vagy elmúlik (szerencsés esetben), vagy nem (mint nálam). de javítani lehet rajta.
Ajánlom a kérdezőnek, hogy keressen fel egy logopédust, hátha valamit még lehet javítani rajta (én is ezen gondolkodok).
Beszéd az a mindenkori idegállapot függvénye. Beszéd egy reflex. Rosszul "elsajátított beszéd" rögzül az "agyba". Ezt a reflexet úgy lehet kiiktatni, hogy újat ültetünk be helyette. Mégpedig a jó beszédet. Én is dadogok kisiskolás korom óta. Most 24 vagyok. Voltam több logopédusnál, pszichológusnál, természetgyógyásznál, sőt még egy táltosnál is. 3 éve találtam egy jó logopédust, aki tényleg ért a szakmához. Szépen javul a beszédem. Jó beszédhez a következőre van szükség: 1; meggondolom mit is akarok mondani, addig nem beszélek, míg nem állt össze mondat a fejemben. 2;jó mély levegő vétel, magánhangzókat megnyújtani (úgy hogy kínosan lassúnak érezd, akkor lesz jó.) 3; Magyarra jellemző hanglejtést dallamot használni, mert az segít megnyújtani ott, ahol elakadnál. Egy mondat egy gondolat egység. Nem lehet szavanként elmondani egy mondatot, törekedni kell minden erőfeszítéssel, hogy lassan és nyújtva végig mondd a mondatot. Sokat segít ebben a hangos olvasás és a vers szavalás. Ha egy megtanult verset dadogás nélkül el tudsz mondani, akkor meg van minden esélyed a helyes beszédre. Lehet gyakorolni olvasással, hogy egy lélegzetvétellel egy mondatot végigolvassuk, vagy akár egy vesszőig. Igyekezz a hanglejtést, dallamot adni hozzá, mert az rengeteget segít. Egy csónakot is könnyebb a vízben húzni, mint a földön :).
Ez most elég rövid és felületes válasz volt. Ha komolyan gondolod vedd fel velem a kapcsolatot és próbálok segíteni, mert tudom milyen rossz a dadogás.
www.gyozd-le-a-dadogasod.hu
Megrendelhetsz egy 9 hónapos leckesorozatot, a kommentekben azt olvastam hogy sokaknak segített de nekem sajnos nem volt hozzá kitartásom, így az 1. leckénél abbahagytam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!