Mostanában újra rámtört egy depresszív, életkedv nélküli, folyton öngyilkos hangulat. Szerintetek az alábbi dolgok normálisak?
Nem érzek semmiben motivációt, nincs kedvem semmihez, fáradt vagyok megmozdulni, s csak ülök a számítógép előtt (eszek és játszok), mint valami romhalmaz. Gondoltam relaxálok egy picit, erre elkezdtem kívánni a füvet. (lassan egy éve nem szívtam, előtte összvissz 10-12 alkalommal, de azok olyanok voltak, hogy pl. nagyapám rákos lett - még a vesémet is oda akartam neki adni, elhagyott a barátnőm stb...)Eléggé besokalltam, angolversenyre kellene készülnöm, erre meg akarok halni (komolyan azon agyalok, hogy értelmetlen az élet, mert bármelyik percben elhagyhat a barátnőm is). Közben tudom, hogy a barátnőm nagyon szeret, s a családban is nagyjából minden rendben. Az elmúlt 2 hónapban híztam 6-8 kilót is, valamint rám tört néhány régi hajlam a metroszexualitásra (vettem egy sminktükröt, ajakbalzsamot, elkezdtem újra nézegetni a legdivatosabb ruhákat). Megváltoztattam a blogom kinézetét (sötét volt, világos, vidámabb lette, erre újra át akartam tenni sötét, depresszívre). Normális ez?
18/f
"Mostanában az a problémám, hogy senkinek sem felel meg az, amit csinálok."
Igazából az már (belső) probléma, ha ennyire fontos neked, hogy mások elismernek-e.
De ha az elismerés nagyon fontos, akkor az egyetemen mód van arra, hogy ezt megszerezd, pl. valamelyik szakmai témába beleáshatod magad, és ha felfigyel rád egy jóindulatúbb prof, akkor a vége akár publikáció is lehet, van egyetemi újság is, amibe írni lehet, stb.
Az egyetemeken általában van a diákélet problémáit jól ismerő pszichológusok által működtetett tanácsadás is.
Ilyeneket is felkereshetsz, mert nem véletlenül vannak. A motivációs problémák általánosak a diákok közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!