Szerintetek én hipochonder vagyok?
Mostanába mikor nem tudok aludni, észrevettem hogy erősen ver a szívem. Elmentünk orvoshoz, ahol rosszul lettem, elvittek kórházba, megvizsgáltak és egyetlen egy bajom volt, hogy kiszáradtam.
Viszont mióta kikerültem érzem a torkomban mintha valami folytana, és nem kapok levegőt. megint elmentünk orvoshoz, már nem is egyszer, de semmit nem talált. A kórházban se találtak semmit, tehát nincs szervi bajom. De én valahogy azt érzem, hogy pedig van bajom, csak ők nem találják. És elaludni se merek mert érzem ezt a fojtó érzést, és attól félek hogy mivel nem találtak semmit, és mégis beteg vagyok, vagyis lényegében ők nem tudnak rajtam segíteni, akkor meg fogok halni. És ha már egy kicsit is érzem hogy elkezdd szúrni a szivem, már bepánikolok, és már sírok, hogy orvoshoz nem tudok menni, mert úgyis hazaküldenek, mert egészséges vagyok, de viszont én még mindig érzem azt a fojtó érzést, és attól félek hogy meghalok.
Most beutaltak pszichiátriára, mert szerintük valami depresszió, vagy valami. Anyukám mondta, hogy ő szerinte hipochonder vagyok.
Rákerestem interneten, és a tünetek, meg a leírás, mindd egyezett. Mondjuk annyi, hogy én nem azért csinálom hogy magamra hívjam a figyelmet, sőt, én inkább restellem hogy ennyiszer járunk orvoshoz, és semmit nem találtak.
Az a lényeg, hogy oké, ezek után be is vallanám hogy lehet tényleg hipochonder vagyok. Viszont ezt a szúró, fojtó érzést a mellkasomnál mindig érzem, hiába próbálom elvonni a figyelmemet, tehát 100% hogy nem beképzelem magamnak.
Vagy a hipochonder is tényleg érzi, hogy valami baja van?
Igazából engem már az is megnyugtatna ha valaki azt mondaná, hogy igen, hipochonder vagyok. Mert olyan rossz hogy már egy hete ilyen rosszul érzem magam, és senki nem mondd semmit, hogy mi bajom van, és attól hogy mégjobban félek és izgulok, attól csak mégjobban érzem ezt a fojtó érzést. Tehát már az is megnyugtatna, ha legalább tudnám hogy nekem ez a bajom, és nem folyton azt keresném interneten, hogy ezek a panaszok milyen betegségre utalnak. Mert hihetetlenül fojt és szúr a mellkasom. Szerintetek?
Bocsi hogy hosszú lett
Először viccelődni akartam, hogy nem vagy az, csak képzeled :), de végigolvastam, és rájöttem, hogy nem vicces.
Szerintem nem vagy, viszont egy jó kis pánikbetegség kinéz. Depressziót nem hiszem, az nem ilyen. A pánikbetegséget még mindig nehezen ismerik fel az orvosok. Pszichiáter tud segíteni, csak ne hagyd magad lerázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!