Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Munkáltató elbocsájthat, ha...

Munkáltató elbocsájthat, ha autizmussal diagnosztizálnak?

Figyelt kérdés
Nem a legkomolyabb autizmussról van szó, de az átlag ember többsége ha meghallja hogy autizmus a legrosszabbra gondol akiknek a kommunikáció és a hasonlók is nehezükre esik. A vasúton dolgozok és kicsit aggódok hogy esetleg ez problémát jelenthet.

febr. 18. 03:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%

Ti miről beszéltek? Az autizmus nem hirtelen kialakuló valami, eddig is autista volt, az üzemorvos eddig alkalmasnak találta, ezután is annak fogja. A munkahely meg sehonnan nem tudhatja meg semmilyen diagnózisunkat legálisan, ha nem mondjuk el nekik.

Nyilván elmondani nem kell, mert nem tartozik rájuk, meg amúgy is előfordulhat, hogy valakinek nem fog tetszeni és pikkelni fog a kérdezőre.

Erre hivatkozva pedig amúgy sem rúghatnák ki legálisan, hiszen eddig is autista volt, csak hivatalos diagnózis nem volt

febr. 18. 06:45
 12/19 anonim ***** válasza:
4 A 3-as csak elírta.
febr. 18. 09:32
 13/19 anonim válasza:
Bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de hol diagnosztizáltak, mi ennek a menete? Szeretném magamat kivizsgáltatni felnőttként, mert gyanítom én is az vagyok valamennyire, de nem tudom mi ennek a menete...köszi ha leírod.
febr. 18. 16:53
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
Delej utca
febr. 18. 18:33
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még nincs diagnózisom, de nagyon sok jel utal rá. Csak ez kicsit visszatartott hogy az emberek előítéletesek nem tudunk mit tenni. Igaz eddig is itt dolgoztam baj még nem volt utána is ugyanaz lesz mint eddig volt. De ha nem kötelező megosztanom a munkáltatóval akkor nem lesz gond.
tegnapelőtt 10:23
 16/19 anonim ***** válasza:
22%

Azzal se oszd meg akibe bízol mert az emberi kapcsolatok változhatnak rossz irányba is .

A fiamnàl felmerült de nem szóltunk róla úgy néz ki jól tettük mert kinőtt sok hülyeséget

tegnapelőtt 10:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Ne szólj neki senkinek. Én is lehet az vagyok, nem lehet tudni. Csak annyi hogy nem tudok állandóan beszélgetni, és tartok kicsit a szociális helyzetektől. De ez sztem nem autizmus
tegnapelőtt 14:59
 18/19 anonim ***** válasza:
Én kizárólag olyan helyen dolgoznék, ahol ilyeneket alkalmaznak, amit szívesen csinálnék és a főnök is semleges.
tegnapelőtt 15:10
 19/19 anonim ***** válasza:
A főnök nem tudja meg csak úgy a diagnózist, mert nem fér hozzá az ilyesféle adatokhoz. Én megszívtam, mert rajtam látszik, hogy az vagyok, emiatt sok interjún voltam már, de sajnos nem hívtak vissza, és láttam is, hogy furcsán néznek rám, megmosolyognak bizonyos viselkedéses jegyek miatt. De ahogy valaki írta, nekünk is dolgoznunk kell valahol, ezért ha már sikerült elhelyezkedned, akkor lehetőség szerint ne mondd el. Mástól megtudni nem fogja.
tegnap 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!