Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hangokat hallok a fejemben,...

Hangokat hallok a fejemben, mi bajom van, ez már pszichózis? 18/F

Figyelt kérdés

18 éves vagyok diagnosztizált borderline személyiségzavaros és autista.

Oké szóval 2024 szeptemberében volt alváshiány által kiváltott pszichózisom, pszichiátrián kaptam antipszichotikumot és jobban lettem.

2025 januárjában járunk és nem érzem magam valósnak, mintha egy tv-n keresztül nézném az életemet stb…

2025 január közepe és olyan mintha valaki más gondolatokat rakna a fejembe, olyanokat, hogy “törj be egy boltba lopj bort” ilyesmi

Ma (2025 február 2) hangokat hallok, az egyik közeli barátom hangját, olyanokat mond nekem, hogy “akaszd fel magad a töltőkábellel” ; “bántsd apádat” ; “ugorj ki az ablakon gyerünk beszari ugorj ugorj” “ne menj pszichiátriára mert akkoor begyógyszereznek és én eltűnök és azt te nem akarod” ilyenek. Illetve hallok rendőrszirénákat is, de semmilyen mozgás / rendőr stb… nincs itt a közelünkben jelenleg.

Apám nem hisz nekem azt mondja, hogy csak kitalálom az egészet… holnap visszamegyek a pszichiátriára mert ez nagyom fura…

Ez lehet pszichózis vagy mi bajom van?

febr. 2. 14:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Gondolkodj el azon, hogy volt e valami nagyobb változás mostanában az életedben, pl. sok stressz, környezetváltozás, családi/baráti kapcsolatokban változás, rutin változás (pl eddig 6kor keltél, de mostanában 10kor vagy bármi ami a napi rutinod borítja, ami még fontosabb hogy ha változtattál azon hogy mikor veszed be a gyógyszert), esetleg étrend változás (többet, kevesebbet, mást eszel mint a megszokott). Rengeteg dolog közrejátszhat a mentális állapotodban és a gyógyszered működésében. Esély van rá hogy hasonlót kérdez majd az orvosod is, legyél felkészülve ilyenre.
febr. 2. 16:37
 12/29 A kérdező kommentje:
Megbuktam 10 vizsgából hétnél a suliban ha ez számít. És emiatt bűntudatom van.
febr. 2. 16:48
 13/29 anonim ***** válasza:

Ez elég nagy mentális terhelés biztosan. De gondolom lesz lehetőséged javítani ezeket, úgyhogy arra fókuszálj, mit csinálsz majd másképp amikor újrapróbálod, a múlton rágódni már úgyis felesleges. Ez így ilyen "könnyű azt mondani" - nak tűnik, de ha elkezdesz a jövőbeli javítason gondolkodni a "mi lett volna ha" helyett, az javít a bűntudatodon.

Meg hát gondolom maguk a vizsgák is stresszt okoztak, nem csak az hogy nem sikerültek.

febr. 2. 17:05
 14/29 A kérdező kommentje:
Igen azok is. Amúgy a hang “pszichózis lány”-nak hívja magát aki a fejemben van és azt mondja, hogy be menjek pszichiátriára mert akkor majd megmérgeznek és meghalok…
febr. 2. 17:11
 15/29 A kérdező kommentje:
Ne menjek pszichiátriára*
febr. 2. 17:14
 16/29 A kérdező kommentje:
Szerintetek meg fognak mérgezni a pszichiátrián???
febr. 2. 17:22
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy fognak. Azért vannak ott hogy segítsenek neked
febr. 2. 17:24
 18/29 A kérdező kommentje:

De a pszichózis lány azt mondja, hogy bántani fognak és nem tudom, kinek higgyek… és azt is mondja, hogyha oda megyek akkor őt eltüntetik és azt én nem akarom, mert ő csak azért van itt, hogy segítsen nekem…

Teljes elmebajom van?

febr. 2. 17:29
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, itt többen is mondják hogy menj el. Ő meg egyedül mondja hogy ne menj el. Mi nem ismerünk és biztosan nem akarunk rosszat neked, hiszen azt se tudjuk ki vagy. Tehát szerintem a többségnek lesz igaza és jobban jársz, ha elmész
febr. 2. 17:33
 20/29 A kérdező kommentje:
Rendben akkor elmegyek. Köszönöm!
febr. 2. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!